Coltukas - mielas masiniukas, bet muša per vairą stabdant

Klausimai susiję su važiuoklės ir stabdžių remontu
Vartotojo avataras
keyboard
Dalyvis
PranešimaiCOLON 125
UžsiregistravoCOLON 2005 07 18, 03:00
AutomobilisCOLON Mitsubishi Carisma 18 GDI 97 m.

Coltukas - mielas masiniukas, bet muša per vairą stabdant

Neperskaitytas pranešimas keyboard » 2006 07 11, 10:44

Tai va, mano istorija, turiu as COLT 1.6 automata 93m. Nusipirkau pries metus... toks visas raudonas, bobute vairavo, gan tvarkingas buvo... Nusipirkes nieko nekeiciau, apart tepalu ir ten filtriuku visokiu... Metus va ramiai pavazinejau... atsirado visokiu smulkmenu...

1. Prakiuro radijatorius - nedidele skyle, kadangi prakiuro vaziuojant i vilniu is sodybos, kad nusigauciau namo, pripyliau vandens ir ten kazkokio ss.. tipo kad laikinai ta skyle uzmontuotu.. grizau. manau ilgai ant vandens vazinet negerai, reikia tvarkyt... klausimas - virinti? kiek tai mazdaug kainuoja? ir kur galima nebrangiai ir gerai tai padaryti vilniuje?
2. Vaziuojant didesniu greiciu ~80-90km/h stabdant dreba vairas, nezymiai, bet labai nemaolu... itariu priekinius stabdziu diskus... kur butu imanoma tai issiaiskinti ar tikai jie kalti. Ir kiek, jei jie vis delto prasikalte, jie galetu kainuoti? ziurejau tanagroj tai apie 130lt, biski brangoka...

Nesu didelis masinu zinovas, daugiau paprastas vartotojas... patarkit broliai...

Vartotojo avataras
Dzhedaj
Garbės narys
PranešimaiCOLON 15290
UžsiregistravoCOLON 2004 08 12, 03:00
AutomobilisCOLON Hyundai i30N Performance
SkypeCOLON dzhedajus
MiestasCOLON Kaunas

Neperskaitytas pranešimas Dzhedaj » 2006 07 11, 11:55

Na del radijatoriaus nelabai ka galiu pasakyti, neteko susidurti su tokia problema (tfu tfu tfu :D ).
Del disku tai absoliuchiai aishku, kad del ju kala vairas...Gali meginti nuvezhti nutekinti, bet beveik visada nepadeda, po kiek laiko vel tas pats...
130Lt uzh diska yra tikrai normali kaina ;) Turetum 0.2L daugiau variklio turio, tai klotum po 260Lt uzh diska :lol:

Kaladeles jei ne naujos prieky, tai reiketu ir kartu pasikeisti, kad jos kreivai nudevetos, nesuestu nauju disku.
'92 Colt GTI
'94 Galant V6 4x4
'01 Galant V6 Avance
...

Hyundai i30N Performance

Vartotojo avataras
ZyXEL
Valdybos narys
PranešimaiCOLON 11310
AutomobilisCOLON Lancer Evolution GSR 2011
SkypeCOLON zyxelis
MiestasCOLON Vilnius
CONTACTCOLON

Neperskaitytas pranešimas ZyXEL » 2006 07 11, 12:25

Dzhedaj rašėCOLONNa del radijatoriaus nelabai ka galiu pasakyti, neteko susidurti su tokia problema (tfu tfu tfu :D ).
Del disku tai absoliuchiai aishku, kad del ju kala vairas...Gali meginti nuvezhti nutekinti, bet beveik visada nepadeda, po kiek laiko vel tas pats...
130Lt uzh diska yra tikrai normali kaina ;) Turetum 0.2L daugiau variklio turio, tai klotum po 260Lt uzh diska :lol:

Kaladeles jei ne naujos prieky, tai reiketu ir kartu pasikeisti, kad jos kreivai nudevetos, nesuestu nauju disku.
Aš diskus Liro po 36Lt nusipirkau :roll: :lol: Aišku korėja, bet sakė turėtų ir japoniškų po 56Lt lyg ir, tik užsisakinėti spėju reikia, nes "prie vietos" neturi.
Mitsubishi Colt 91' 1.5L 12V (C50) - Parduotas
Mitsubishi Colt 94' 1.6L 16V (CA0) - Parduotas
Eagle Talon TSi 95' 2.0L+T (D32A) - Parduotas

Lancer Evolution X GSR 2011

Vartotojo avataras
keyboard
Dalyvis
PranešimaiCOLON 125

Neperskaitytas pranešimas keyboard » 2006 07 11, 14:12

Kaladeles naujos, pries 3500km keistos, abejoju kad bus netolygiai susidevejusios...

Dainiusl
Dalyvis
PranešimaiCOLON 721
UžsiregistravoCOLON 2005 02 24, 02:00
AutomobilisCOLON Renault Grand Scenic
MiestasCOLON Vilnius

Neperskaitytas pranešimas Dainiusl » 2006 07 11, 14:56

Siaip gali but ir del kreivo ratlankio ar gumbuotos padangos. Ar seniai balansuoti ratai?
O kaladeles ir diskus daznai galima is akies nustatyt ar kreivi ar ne. Matosi visokie neteisingi issidevejimai...

Vartotojo avataras
Drumbash
Garbės narys
PranešimaiCOLON 1792
AutomobilisCOLON šiuo metu neturiu jokio automobilio
MiestasCOLON Šiauliai

Neperskaitytas pranešimas Drumbash » 2006 07 11, 15:48

stabdziu diskai, padangos, ratlankiai. Net naujus diskus reikia nutekinti, visai kitas vaziavimas :wink:
citramonas kupinis.
http://www.zaliauskai.lt

Traumius
Dalyvis
PranešimaiCOLON 10
UžsiregistravoCOLON 2006 07 12, 16:14
MiestasCOLON Vilnius

Neperskaitytas pranešimas Traumius » 2006 07 14, 08:19

Pas mane tai musa per vaira, tai nemusa. vat menesiuka pavazinejau ir nebemusa (laukiau pinigeliu). paradoksalu. 8O

Vartotojo avataras
keyboard
Dalyvis
PranešimaiCOLON 125

Neperskaitytas pranešimas keyboard » 2006 07 14, 08:22

buvau vakar pas meistreli, del radijatoriaus sake nesiparink, nieko baisaus...
o del disku, sake flifuot nepsimoka, nieko nebus, o del musimo, sake nekreip demesio... ten azkas parudyje ir del to musa.. sake, kai turesi litu, galesi keist,jei neturesi, gali sau ramiai vazinet... tai nzn, kol kas nekeisiu,...

Traumius
Dalyvis
PranešimaiCOLON 10
UžsiregistravoCOLON 2006 07 12, 16:14
MiestasCOLON Vilnius

Neperskaitytas pranešimas Traumius » 2006 07 14, 08:29

as kaip pavazinejau su nelygiais diskais, tai pradejo vairas barshketi. Ten yra kazkokios galvos,jos nusidevejo ir atsirado laisvoji veika. SKaiciau nete, kad disku storis gali tik 1 mm is vienos puses suploneti, pvz jei diskas 22mm storio, tai min jo storis gali buti 20 mm. Pas mane disko sieneles plonos, tai tikrai neslifuosiu, bo sumazes atsparumas deformacijoms (terminem ir mechaninem). jei prades artimiausiu metu musti, tai keisiu diskus , ISKART :D

Vartotojo avataras
Dzhedaj
Garbės narys
PranešimaiCOLON 15290
AutomobilisCOLON Hyundai i30N Performance
SkypeCOLON dzhedajus
MiestasCOLON Kaunas

Neperskaitytas pranešimas Dzhedaj » 2006 07 14, 09:09

OJ, tikrai ne 1mm.
Kiekvienas gamintojas rasho prie disku koks yra naujo disko storis ir koks minimalus leidziamas disko storis.
Pvz colto mano buvo 24mm naujo, 18mm leidzhiamas, o mano buvo belike apie 15 :)

Shiaip irgi galiu pasakyt, kad geriau pasikeist laiku diskus, nes po to shaibom eina vairo traukiu antgaliai ir pachios traukes nuo vibracijos, o ir pati vairo kolonele gali nuo tokio nuolatinio dauzhymosi (kas man ir buvo nutike) pareit.
'92 Colt GTI
'94 Galant V6 4x4
'01 Galant V6 Avance
...

Hyundai i30N Performance

Vartotojo avataras
keyboard
Dalyvis
PranešimaiCOLON 125

Neperskaitytas pranešimas keyboard » 2006 07 14, 09:37

Hmmm...vadinasi pradedam taupyti, vadar su vienu meistreliu tariuosi, reiks jam vaziuot parodyt stabdzius savo kita savaite...

Vartotojo avataras
Teo
Dalyvis
PranešimaiCOLON 6
UžsiregistravoCOLON 2006 06 10, 23:49
MiestasCOLON Siauliai

Re: Coltukas - mielas masiniukas, bet muša per vairą stabdan

Neperskaitytas pranešimas Teo » 2006 07 14, 14:36

keyboard rašėCOLONTai va, mano istorija, turiu as COLT 1.6 automata 93m. Nusipirkau pries metus... toks visas raudonas, bobute vairavo, gan tvarkingas buvo... Nusipirkes nieko nekeiciau, apart tepalu ir ten filtriuku visokiu... Metus va ramiai pavazinejau... atsirado visokiu smulkmenu...

1. Prakiuro radijatorius - nedidele skyle, kadangi prakiuro vaziuojant i vilniu is sodybos, kad nusigauciau namo, pripyliau vandens ir ten kazkokio ss.. tipo kad laikinai ta skyle uzmontuotu.. grizau. manau ilgai ant vandens vazinet negerai, reikia tvarkyt... klausimas - virinti? kiek tai mazdaug kainuoja? ir kur galima nebrangiai ir gerai tai padaryti vilniuje?
2. Vaziuojant didesniu greiciu ~80-90km/h stabdant dreba vairas, nezymiai, bet labai nemaolu... itariu priekinius stabdziu diskus... kur butu imanoma tai issiaiskinti ar tikai jie kalti. Ir kiek, jei jie vis delto prasikalte, jie galetu kainuoti? ziurejau tanagroj tai apie 130lt, biski brangoka...

Nesu didelis masinu zinovas, daugiau paprastas vartotojas... patarkit broliai...

tAI KAD MAN ATRODO KAD NERA TEN JAU TAIP SUNKU PAKEISTI PRIEKINIUS DISKUS .
1. NUIMI RATA
2, ATSUKI IS ANTRO GALO KALADELES DU DIDELI VARZTAI
3, ATSUKI PATI DISKA (LAIKO TIK 1 VARZTAS)
4,UZDEDI NAUJA DISKA
5,PRISUKI JI
6, UZDEDI KALADELES IR JAS PRISUKI
IR VISKAS...........

Vartotojo avataras
egisas
Garbės narys
PranešimaiCOLON 4746
UžsiregistravoCOLON 2004 09 09, 03:00
MiestasCOLON Palanga

Neperskaitytas pranešimas egisas » 2006 07 14, 14:38

Teo rašėCOLON
keyboard rašėCOLONTai va, mano istorija, turiu as COLT 1.6 automata 93m. Nusipirkau pries metus... toks visas raudonas, bobute vairavo, gan tvarkingas buvo... Nusipirkes nieko nekeiciau, apart tepalu ir ten filtriuku visokiu... Metus va ramiai pavazinejau... atsirado visokiu smulkmenu...

1. NUIMI RATA
4,UZDEDI NAUJA DISKA
5,PRISUKI JI
IR VISKAS...........
tik viska daugink is triju laiko atzvilgiu, nes viskas bus prirudije ir nemaza tikimybe kad koki varzta nutrauksi
Paveikslėlis
'91 eclipse GST
'01 PS GTI
'03 307SW HDI

Vartotojo avataras
ZyXEL
Valdybos narys
PranešimaiCOLON 11310
AutomobilisCOLON Lancer Evolution GSR 2011
SkypeCOLON zyxelis
MiestasCOLON Vilnius
CONTACTCOLON

Neperskaitytas pranešimas ZyXEL » 2006 07 14, 14:47

Teo rašėCOLON

1. NUIMI RATA
4,UZDEDI NAUJA DISKA
5,PRISUKI JI
IR VISKAS...........
Nuimi ratą, nuimi suporto vieną galą (kad pasikeltų), nuimi seną diską (galima įsukt varžtus tokius, kad jį atplėštų), uždedi naują, uždedi atgal suportą, uždedi ratą. ;) Na pas mane keistai niekas nebuvo užrūdiję- tai apsisukom per porą valandų (su alaus pertraukėlėm) :twisted:
Mitsubishi Colt 91' 1.5L 12V (C50) - Parduotas
Mitsubishi Colt 94' 1.6L 16V (CA0) - Parduotas
Eagle Talon TSi 95' 2.0L+T (D32A) - Parduotas

Lancer Evolution X GSR 2011

Vartotojo avataras
egisas
Garbės narys
PranešimaiCOLON 4746
UžsiregistravoCOLON 2004 09 09, 03:00
MiestasCOLON Palanga

Neperskaitytas pranešimas egisas » 2006 07 14, 14:50

Pas mane tai taip buvo nuimi rata, sukant suporta tirkst vienas varztas. Antra siaip ne taip varzta nusuko. Diskas prikepes plakt plakt koki pusvalanduka su WD kem nusiima siaip ne taip tada apsveiti dedi nauja diska. Tuo metu varzta daro ir pan. gerai, kad ne pats dariau :roll:
Paveikslėlis
'91 eclipse GST
'01 PS GTI
'03 307SW HDI

BUTTON_POST_REPLY