durneliu ne durneliu cia daviklis, bet jei rimtai, tai as papasakosiu kaip pas mane yra, ir ka as manau tuo klausimu.
Reiskias taip: kas turi 1Geclipse (nors gal ir kai kuriuose kituose mitsuose yra tas pats) zino, kad atidariu bet kurias dureles (nesvarbu, vairuotojo ar keleivio) uzsidega salone lempecka (jei ji yra nustatyta i ta padeti, kad atidarius duris isijungtu), spyneles apsvietimo lempecka, raudona lempecka prietaisu skydelyje (rodo kad atidarytos durys) ir lempecka ties keleivio kojomis (po priekine panele). Taigi jei atidarius dureles tos visos lempeckos neuzsidega (su salyga kad pati elektros grandine (laidai, sugikliai) yra ok), tai problemos tik dvi - blogas kontaktas to "mikriko" kuris atidarius duris "-" laida sujiungia su kebulu (99%), arba perdegusios lempeckos (tarkim 1% kad gali buti perdegusios visos lempeckos). Cia viskas suprantama ir OK. Taciau... Pirma: Jus taip pat zinot ir pastebejot, kad jei spyneleje paliekate rakteli bet kurioje padetyje isskyrus degima, ir atidarote vairuotojo duris, pasigirsta pypsejimas. To pypsejimo nebuna, jei jus atidarot keleivio duris. Antra: Pas mane signalke yra pajungta taip, kad jei atrakinu su signalizacijos pulteliu masina ir bet kuriu jos duru neatidarau tarkim per 5 sekundes, masina vel yra uzrakinama. Jei per ta laika nors 1 duris atidarau, auto masina jau savaime neuzsirakina.(Manau ir pas daugeli jusu signalizacija yra pajungta butent taip). Nu va, kadangi pas mane ten tas vairuotojo dureliu "mikrikas" (as taip vadinu ta juggikli kur uzdega tas mano anksciau minetas visas lempeckas) kartais blogai kontaktuoja, tai pastebiu, kad atidarius dureles neisijungia tos lempeckos ir po tu 5 sek isijungia signalizacija. Viskas suprantama - nei lempeckos nei signalizacija "nemato" kad durys atidarytos, nes tas mikrikas nesudaro kontakto, taciau...kad ir nei signalizacija nei lempeckos nejaucia kad durys is tikruju atidarytos, ta JAUCIA spynele, nes vos tik ikisi i ja rakteli, pasigirsta pypsejimas, nors kartoju - mikrikas to kantakto "-" su kebulu nepadaro. Taigi galu gale po tokios ilgos mano rasliavos man i galva ateina tik tokia minti: vairuotojo durelese yra du "atidarytu duru davikliai" - vienas spynelei, kitas visoms toms lempeckoms.
Aciu uz demesi, jei nusisnekejau, nepykit, o paaiskinkit kaip yra is tikro.