ZyXEL rašėCOLONSu matematika bičui ne kaslek rašėCOLONcia kazkas minejo labai neteisingas duju sistemu kainas
Net BRC dujos su 2 metu garantija butent eclipsui kainuoja 2,8K LT
cia su kokiu nori duju balionu,
o atsipreka, tai paskaiviuokim
10 km sunaudoji 1L benzo ir "tarkim" 1 litra duju,
tai sutaupai, "tarkim" 1LT
taigi 10 km sutaupa 1 LT
2,8K LT atsiperka per vos kokius 28 mega metrus
28'000 km, o tai greiciau nei per metus :p
jei klipsas sudegina mieste 100km 10litrų benzo, tai tikrai nesudegins 10litrų dujų- sudegins kokius 12. Taigi, jei imam litro kainą 2.80Lt:
benzas 100km- 28Lt
dujos 100km - 15.6Lt
Taigi, JEI NESKAIČIUOJAM:
dujų reguliavimo darbų kainos
nuvažiavimo į servisą (kuro) kainos
laiko (per kurį galėtum padaryti darbų, už kuriuos gautum papildomų pinigų)
detalių (kurios kainuoja, jei kas iššauna ar šiaip nesusiderina ir pareina ir pan.), kelionės kainos- tų detalių beieškant
nepatogumų ir pan. (čia jau pagal kiekvieno nusistatymus)
Taigi... Dujos už 2800Lt ATSIPERKA per beveik 22600Km (IDEALIOM SĄLYGOM)... ir tik tada pradedi gaut iš jų pelną. O jei dar perki visokias oro srauto matuokles ir visokius kitokius b***, kurie šaudo ir t.t. ir pan. ir visi kiti aukščiau išvardinti faktoriai- ta riba vis tolsta ir tolsta...
Dabar primeskim, kiek nuvažiuoji per mėnesį:
na galiu skaičiuot kad ir pagal save. Nuvarau per mėnesį kokius 700km (į darbą, atgal ir visur kitur kur man reikia- neskaitant užmiesčio, nes netenka tarp miestų majačintis dažnai). Reiškia, kol man ATSIPIRKS dujos IDEALIOM SĄLYGOM aš turėsiu važinėt kaip minimum 2 metus ir 8 mėnesius... ir tik tada pradėsiu pigiau važinėt... EINA NA...
Taip kad... spėju greičiau tą mašiną sudaužyt arba parduot gali, nei pradėsi pelną skaičiuot... O kur dar važiavimo malonumas ir sutaupyti nervai... Nekalbu apie tai, jei esi fūros vairuotojas...
Taigi bendroj sumoj kaip ir gaunasi kad nuo 100km sutaupai apie 10 LT
gal tu pabandyk dar paskaiciuoti brangstanti kura ir pan.
o tai kad varinesi i servisus ir pan, tai priklausys nuo meistru kurie des ir detaliu.
Ar daznai past vazineji i servisa del benzino ipurshkimo sistemu??
tai taip pat daznai vazinesi ir del duju, (kalbu apie tiesioginio ipurshkimo sistema).
kadangi i savo afto idedi papildoma ir sudetinga sistema tai ir rizika sugesti padideja.
O jei tu taip daug vazineji tai mashina turet ishvis neapsimoka, vazinek truru. ir pigu ir ekologishka