Galant oro pagalvių kompresorius. Ką daryt?

Klausimai susiję su važiuoklės ir stabdžių remontu
donukas
Dalyvis
PranešimaiCOLON 5
UžsiregistravoCOLON 2007 08 31, 23:33
MiestasCOLON Å ilutÄ—

Galant oro pagalvių kompresorius. Ką daryt?

Neperskaitytas pranešimas donukas » 2007 08 31, 23:53

Tai va... kaip tik tema apie pneumatiką buvo, tai aš taip pat su savo problemom...
Turiu 1990 Galantą, 2.0 Doch, 16 V, įpurškimas. Ir štai vakar nustojo veikt kompresorius, kuris ten įpūsdavo orą. Teisingiau veikte jis veikia, tik, kad labai keistai ūžia, birbia (nuolat) ir oro kiek matyt visai nepaduoda į pagalves. Šiaip viskas kitkas iki tol veikė. Išskyrus neidavo įjungt "low" padėties. O pas kitus, kurie turi tokį "šedevrą" eina?
Tai va... nežinau jo veikimo principo ir gedimo... Kažin ar įmanoma kokiam gabesniam žmogeliui padavus jį pataisyt? Nes naujo kaina tai už fantastikos ribų. Arba manęs "Gralyje" nesuprato, arba ne tą pažiūrėjo, bet pasakė, kad naujas kompresorius kainuos 4700 Lt. Negi iš tikro tokia beprotiška kaina? Dydis į vieną ranką telpa, o kainuoja brangiau už mašiną. Nesamonė kažkokia... Pati mašina tiek neverta... Šrote jaučiu nieko panašaus neįmanoma gauti. Nebent gal kur į didesnį miestą vaziuot... bet vėl.. kiek ieškot ir neaišku ar rasi. Tiesa, gal kas keitėt... Iš kur įsigijot ir kiek kainavo?
Nebežinau ką ir daryt... važinėju dabar kaip su mediniais ratais... O išvis važinėt galima? Nieko ten dar "nesuvarysiu"? Gal iškart parduot... Nors kiek dabar už jį gausi... O gal kas tokį turit ardomą ir galėtumet man tą kompresoriu permest?
Žodžiu patarkit kas nors ką nors protingo... nes pats jau visai neišmanau ką daryt.
Galant, 1990, 2.0 Doch

Vartotojo avataras
Fever
Valdybos narys
PranešimaiCOLON 4869
UžsiregistravoCOLON 2007 05 10, 20:19
AutomobilisCOLON 1990 Mitsubishi Galant GTi
SkypeCOLON rimwerimwe
MiestasCOLON Kupiškis/Kaunas

Neperskaitytas pranešimas Fever » 2007 09 02, 11:02

O tu įsitikinęs, kad kompresorius kaltas? Kartais nebus suplyšusios tavo pagalves? Turiu aš tą kompresoriu, jis ten irgi birbia, ir turi birbt. Aš jau 2 metai kaip su paprastais amortizatoriais važinėju. Šrotuose Tokių mašinų nebūna ir tiek
1990 Mitsubishi Galant AWD Turbo
1997 Mitsubishi Galant 2.5 V6 Avance
2002 Mitsubishi Galant 2.5 V6 Elegance

Vartotojo avataras
Dzhedaj
Garbės narys
PranešimaiCOLON 15290
UžsiregistravoCOLON 2004 08 12, 03:00
AutomobilisCOLON Hyundai i30N Performance
SkypeCOLON dzhedajus
MiestasCOLON Kaunas

Neperskaitytas pranešimas Dzhedaj » 2007 09 02, 12:11

Tai tu, Fever, jam gali parduoti kompresoriu, jei tau nereikalingas ;)
'92 Colt GTI
'94 Galant V6 4x4
'01 Galant V6 Avance
...

Hyundai i30N Performance

donukas
Dalyvis
PranešimaiCOLON 5
MiestasCOLON Å ilutÄ—

Neperskaitytas pranešimas donukas » 2007 09 02, 12:35

Kad beveik esu tuo tikras... Žinoma dėl tų pagalvių tai nežinau... nežiūrėjau. Bet kad tas kompresorius nesveikai triukšmą kelia - tai faktas. Anksčiau kol viskas veikė - jis pabirbdavo, kol oro pripumpuodavo. Bet neilgai ir visai kitaip nei dabar. Dabar birbia ištisai ir visai ne taip kaip anksčiau: daug garsiau ir garsas kitoks.
Visgi dar reiks nuvaryt į kokį servisą, kad pažiūrėtų. O jei ką, tai gal galėtume sutart dėl to kompresoriaus?
Galant, 1990, 2.0 Doch

Vartotojo avataras
Fever
Valdybos narys
PranešimaiCOLON 4869
SkypeCOLON rimwerimwe

Neperskaitytas pranešimas Fever » 2007 09 02, 12:39

Tai gal tas kompresorius tau orą laukan pučia pro pagalves ir viskas. Dėl to taip ir birbia nesveikai :? Nuvaryk servisan, tegu pasako, kas blogai, o tada jau bandysim mastyt kaiką. :wink:

Vartotojo avataras
FireBird
Dalyvis
PranešimaiCOLON 61
UžsiregistravoCOLON 2007 08 27, 10:00
AutomobilisCOLON Galant GTi
MiestasCOLON Kaunas

Neperskaitytas pranešimas FireBird » 2007 09 03, 17:17

Hm :) Mano kompresorius sveikas, eina kalba apie vaziuokles perdarinejima i paprasta del plysusiu oro pagalviu. Dabar klausimas, ar tu man parduosi kompresorinius sveikus amortikus galinius ir darysi paprasta ar as darysiu paprasta vaziuokle ir parduosiu tau kompresoriu :D Sia savaite sita klausima manau isspresiu ir viskas eina link to kad perdarinet vaziuokle, bet jei kartais maloniai nustebintum sveikais oriniais amortizatoriais... :)

P.S. LOW isijungia automatiskai tik vaziuojant sport arba auto rezimais pasiekus 130km/h ir grizta i normal, pasiekus 90-100km/h :wink:
Mitsubishi GALANT GTi `1991 [4G63]
Honda Accord i-CTDi `2004

Vartotojo avataras
Dzhedaj
Garbės narys
PranešimaiCOLON 15290
UžsiregistravoCOLON 2004 08 12, 03:00
AutomobilisCOLON Hyundai i30N Performance
SkypeCOLON dzhedajus
MiestasCOLON Kaunas

Neperskaitytas pranešimas Dzhedaj » 2007 09 03, 17:20

Dar klausimas ar jo kompresorius uzhia del to, kad yra sugedes, ar kompresorius nenustoja veikti del to, kad nesukelia pakankamo slegio sistemoje del kiauru pagalviu...
'92 Colt GTI
'94 Galant V6 4x4
'01 Galant V6 Avance
...

Hyundai i30N Performance

Vartotojo avataras
FireBird
Dalyvis
PranešimaiCOLON 61
MiestasCOLON Kaunas

Neperskaitytas pranešimas FireBird » 2007 09 03, 17:23

Kiauru pagalviu pozymiai siaip pasireiske man asmeniskai - po truputi. Priparkavus auto, per kuri laika nusesdavo galas, po to viena diena jis tiesiog normaliai ir nebepasikele, apejes masina isgirdau snypstima prie vieno is amortiku - situacija kaip ir aiski :) Mazyte skylute virto skyyyle :D

Vartotojo avataras
Fever
Valdybos narys
PranešimaiCOLON 4869
SkypeCOLON rimwerimwe

Neperskaitytas pranešimas Fever » 2007 09 03, 17:38

Dzhedaj rašėCOLONDar klausimas ar jo kompresorius uzhia del to, kad yra sugedes, ar kompresorius nenustoja veikti del to, kad nesukelia pakankamo slegio sistemoje del kiauru pagalviu...
Man taip atrodo kad šitas variantas bus. Nes jei sugestų, tai išvis nepūstų ten jokio oro.

donukas
Dalyvis
PranešimaiCOLON 5
MiestasCOLON Å ilutÄ—

Neperskaitytas pranešimas donukas » 2007 09 03, 18:52

Nesu automechanikas ar dar koks velnias, bet visgi turiu įtarimą, kad kaltas kompresorius. Jis tiesiog barška ir barška taip, kad peršaukia variklio garsą, be to vos po poros minučių užvedus mašiną, jis labai įkaista.. Tiesa galas mano mitsiuko visad pakildavo truputį mažiau nei priekis, bent jau man taip atrodė.
Dabar tuoj nueisiu patikrint ar nesigirdi kur oro šnypštimo.
Šiaip jau mielai atsisveikinčiau su tuo mitsu už 3000 lt. Pas mane jis panašus kaip ir pas FireBird. Tik spalva sidabro perlamutras. Dar sportinis vairas, spoileris, kolonėlių gal 8 "prikavotos", el. liukas.

Pasitaisau... Taip. Pasirodo visgi amortikas kaltas. Prikišus arčiau ausį ir išjungus variklį, kurį laiką girdisi kaip iš priekinio, vairuotojo pusės amortiko šnypščia... :(
Galant, 1990, 2.0 Doch

Vartotojo avataras
FireBird
Dalyvis
PranešimaiCOLON 61
MiestasCOLON Kaunas

Neperskaitytas pranešimas FireBird » 2007 09 03, 19:53

Na ka, pas tave sveiki galiniai amortikai, pas mane priekiniai + kompresorius dar sveikas, kadangi as kaip ir nusprendziau kad perdarinesiu vaziuokle i paprastus, galiu tikriausiai sakyti, kad galeciau savo sveikas detales kazkokiu budu perleisti tau... Dabar savaite mano masina stoves ir lauks vaziuokles perdarymo... Jei per ta savaite kas nors pasikeis ir netycia atrasciau sveikus amortikus ne uz katalogine kaina, gal dar susigundyciau ir nepersidarinet...
Katalogine naujo originalaus amortizatoriaus kaina ~2000, vaziuokles perdarymas iki 2500Lt pas vietinius meistrus netoli mano namu... Kadangi dar planuoju sia auto eksplotuoti, ir logiskai mastant bijau uzsirauti ant naudotu "prie pabaigos" amortiku, todel jau beveik apsisprendes... Maniskiai tikrinti ant stendo praeita savaite, rode 87-90% "sveikatos", reiskias dar pakankamai geri, kitas klausimas - isimtu nemaciau, nezinau kokio stovio oro pagalves priekiniu, bet siaip is vaziavimo ir is visu stebejimu, atrodo kad dar tikrai geri (per 2 savaites nesusedo kol buvau isvykes)... :)
Nezinau, gal kokiu minciu?

donukas
Dalyvis
PranešimaiCOLON 5
MiestasCOLON Å ilutÄ—

Neperskaitytas pranešimas donukas » 2007 09 03, 20:04

Aš taip pat nežinau ką daryt. Galėčiau paimt amortiką (bet jaučiu reiktų imt abu priekinius ar ne?). Bet kas žino kiek laikys jie ir kiek laikys likę galiniai. Pas mus be to ir su meistrais labai striuka. Nemanau kad kas nors apsiims keist tokius amortikus. Reiks varyt į didesnį miestą. Už kiek maždaug perleistum priekinius?
O gal imk mano visą galant'ą? :) Čia jo foto:
http://www.portas.lt/galant
Galant, 1990, 2.0 Doch

Vartotojo avataras
FireBird
Dalyvis
PranešimaiCOLON 61
MiestasCOLON Kaunas

Neperskaitytas pranešimas FireBird » 2007 09 03, 20:41

Blyn, auksinis pasiulymas is tikro :D
As tuoj apsispresiu kad imt tavo galanta ir is dvieju viena pasidaryt :)
Tik aisku man reiktu daug ka issiaiskinti apie tavaji... noretusi pamatyt kas po kaputu, gal man tiktu ir ismetimo kolektorius (jei sveikas), kolektoriaus apsauga, desinys posparnis, yra daug detaliu kurios man praverstu ir del ko apsimoketu imti tavo GALANTa :) Jei iki savaites galo sitokios mintys manes neapleis, tai gal net susiorganizuociau penktadieni koki atlekt iki Silutes... Tik man praktiskai svarbiausias vienas faktorius - galiniai amortikai... labai baisu, kiek jie man laikytu jei persideciau tavuosius... Maciau yra kablys, ar jis buvo naudojamas ir pan... Zodziu, as esu uzsideges dabar su ta ideja kad gal paimt tavo galanta?!!! :) Galeciau lipdyt toliau savo egzotika...

Vartotojo avataras
gazas
Garbės narys
PranešimaiCOLON 682
UžsiregistravoCOLON 2004 08 16, 03:00
MiestasCOLON Kaunas

Neperskaitytas pranešimas gazas » 2007 09 04, 12:16

pas mane irgi toks pat galantas buyvo sitais navarotais, o dabar viskas ishardyta ir pakeista i paprastus amortikus. detales turiu. jeigu domina, tai PM :)
Mitsubishi Galant GTi-16V

Vartotojo avataras
Fever
Valdybos narys
PranešimaiCOLON 4869
SkypeCOLON rimwerimwe

Neperskaitytas pranešimas Fever » 2007 09 04, 15:04

Oho kiek išlindo su GTI galantais... Kur jūs anksčiau buvot :D Jeigu nauji tie oriniai amortikai tai tada laikys, bet jei ne tai po kelių mėnesių tas pats bus, kaip ir su senaisiais :wink:

BUTTON_POST_REPLY