Falk3n rašėCOLONLaukiam pelioko romano apie 1g pagalves

uzsi.. atsi.. nusi.. apsi.. prasi..
Variklio viršutinės pagalvės keitimas
1. Variklio viršutinė pagalvė randasi. ( Geltonai pažymėtame laukelyje)
2. Variklio pagalvę su visu laikykliu išimti nėra sudėtinga, reikia turėti: dankratą, lentą, pora raktų, geriausiai 14 ir 17 galvutes. Pirmiausiai reikia atleisti varžtus esantčius ant pagalvės laikyklio, ir atpalaiduoti pačią pagalvę ( žemiau esančiame paveiksliuke raudonomis rodyklėmis pažymėti varžtai, dar du varžtai yra laikyklio pradžioje ir šone). Po variklio karteriu pakišti lentelę ir į lentelė įrėmus dankratą pakelti variklį, taip kad jis laikytus ant dankrato. Varžtus pilnai atsukam ir išimam laikyklį su pačia pagalvę.
3. Nuvežam kurnors laikyklį, išpresuojam seną pagalvę ir įpresuojam naują.
4. Įdedam pagalvės laikyklį su pačia pagalvę, susukam varžtus, kaip buvę ir važinėjam laimingi.
Dabar apie pačią viršutinę pagalvę ( įdomiausia dalis)
Viršutinės pagalvės orginalus OEM kodas yra MB309927. Kadangi orginali pagalvė kainuoja ~250 lt, tai ieškom būdų taupyti. Aš kaip ir Kenny, kaip ir Kevinas pirkau pagalvę iš lirostos
KodasCOLON Pasirinkti visus
D0964EA
GA2C-39-040E
066-46646-RBI
Jei gerai išsiaiškinom tai pagalve nuo :
MAZDA 626 nuo 91 metų /automato , su 1,8; 2,0 arba 2,5 variklio
Kaina su mitsubishi klubo nuolaida 41 Lt
Pati pagalvę nėra 1 prie 1, bet skersmuo turėtu tikti, nors ji pati yra šiek tiek ilgesnė.
Kadangi pagalvė šiek tiek ilgesnė, tai jos metalinį cilindrą, kuris apgaubia pagalvę, nutekino iš kraštų sulyg pagalvės laikyklio plotu. Centrinės įvorės trumpint nereikia, nes ji yra tinkamo ilgio. ( šeip iš dalies manau ir to viršutinio žiedo nebūtina siaurint, ką Kevinas patvirtino)
Mano kronšteino(laikyklio) cilindras, į kurį statosi pagalvė nebuvo taisyklingai apvalus, o kiaušinio formos( variantas, kad laikyklis galėjo būt sulenktas), tai pati pagalvė nelindo įpresuot. Toliau galimi du variantai. Galima bandyt tekint ir siaurint metalinį žiedą esantį aplink pagalvę ar kaip kitaip pašlifuot, nes kaip man aiškino, kad visa darbą ją laikant, atlieka pagalvės laikyklis. Kitas variantas, daryt įpjova pagalvės žiede, kur daugiau gumos. Tada žiedas gali šiek tiek susispausti ir to pasekoje susipaudžia pati guma ir pagalvę įmanoma įpresuoti. Taip ir padarė maniškei.
Pagalvę vežiau įpresuoti Kaune į Technikos g. 3, garažas Nr. 169. Draugystės gatvė pasibaigia sankryža su Technikos g. Ten tvarko pakabas, gamina sailentblokus. Už tos pagalvės viršutinio žiedo nutekinimą, įpjovimą ir įpresavimą sumokėjau 40 Lt ( turbūt tokia kaina, kad teko smegeninę pajudint, o gal tik aš visko papigiąja noriu)
Prieštai, ieškodamas būdų, kaip sutvarkyt plyšusią pagalvę, buvau ten pat pasigaminęs ją sailentbloko principu. Guma be jokių tarpu ir kieta. Rezultatas gavos tragiškas

vibracija žiauri, atrodė kad tuoj panėlė išlips iš savo vietos

tas bajeris man kainavo ~47 lt. O kai įsidėjau mazdos pagalvę visos vibracijos iškarto dingo.
Eclipsės variklio pagalvių schemos ->
http://www.japancats.ru/mitsubishi/deta ... s=23783424
P.S.: turiu parduoti eclipsės sportinę viršutinę variklio pagalvę

Eclipse'93 + 1 kaušas, kurie kartais dirb kartais ne.. ir nevelnio neparyši
Medus valgyt sveika (netepsi - nevaziuosi)