1G galvos nuemimas/uzhdejimas

Variklis, jo aušinimas, turbinos ir visi kiti dalykai susiję su variklių remontu ar modifikacijomis
Vartotojo avataras
ProXas
Dalyvis
PranešimaiCOLON 2439
UžsiregistravoCOLON 2007 04 03, 00:37

1G galvos nuemimas/uzhdejimas

Neperskaitytas pranešimas ProXas » 2007 07 12, 13:52

Sveiki, sorry jeigu kartoju tema, bet neradau kas kur butu aprashes kaip tai pats dare.
Kita savaite ketinu perrinkti visa ta muzika - ieshkosiu per kur i antifriza nuteka dalis kompresijos, nes i aushinimo sistema pripucia oro ir i ishsipletimo bakeli matosi kaip burbuliuoja tai speju kad galva persikreipus/trukus arba tarpinei xana (tikiuosi).
Gal kas pats esat dare tokia operacija 1G arba stebejot procesa ir turit kazhkokiu pastebejimu - ka reiketu daryti pirmiausia, ko saugotis ir t.t.

Bent kokia pagalba laukiama :D

p.s. tie kurie siulys kreiptis i meistrus neidomus - eikit i kita smelio dezhe :twisted:
Pikts Turbo Sandeliukas ant ratu Volvo V70
Rudis ant ratu GSi
Pshichas Kaunietis 8)

Vartotojo avataras
Riebus
Garbės narys
PranešimaiCOLON 9490
UžsiregistravoCOLON 2004 09 13, 03:00
AutomobilisCOLON Peshkom
SkypeCOLON Riebus
MiestasCOLON Anapilis

Neperskaitytas pranešimas Riebus » 2007 07 12, 14:36

jei neturi rakto su nanometru tai net nepradek

cia tiek pastebejimu beja butu neblogai zinok kokia seka sukasi verzles

o pabaigai sekems su koliais :D WD tavo draugas
Lexus IS350 Дас ист фантастишь...
Neturejo Matosas problemu nusipirko DSM!

Vartotojo avataras
horn
Dalyvis
PranešimaiCOLON 463
UžsiregistravoCOLON 2005 08 27, 03:00
AutomobilisCOLON Eclipse 2g GS-T
SkypeCOLON edgarask.
MiestasCOLON Sostinė (dzūkijos)

Neperskaitytas pranešimas horn » 2007 07 12, 14:43

Riebus rašėCOLONjei neturi rakto su nanometru tai net nepradek

kazin kas didesnis draugas bus, ar WD ar graztas, sriegiklis ir kitas varztas :wink: :idea: :?: Man tai kazkaip pasiseke, ne vienas nebuvo uztrunijes, kai keiciau kolektoriaus tarpine...
Parduota 96m. Eclipse 2G, 2.0 GST, raudona a/t.
Parduota 98m. Eclipse 2G, 2.0 GST, bordo m/t.
Parduota - 92m. Eclipse 1G, 2.0 GS, raudona m/t.

Vartotojo avataras
horn
Dalyvis
PranešimaiCOLON 463
UžsiregistravoCOLON 2005 08 27, 03:00
AutomobilisCOLON Eclipse 2g GS-T
SkypeCOLON edgarask.
MiestasCOLON Sostinė (dzūkijos)

Neperskaitytas pranešimas horn » 2007 07 12, 14:45

beje, bent manuala turi??
O riebus teisybe sako.. be to prietaiso, geriau ne vieno varzto galvos neuzsukinet...
Parduota 96m. Eclipse 2G, 2.0 GST, raudona a/t.
Parduota 98m. Eclipse 2G, 2.0 GST, bordo m/t.
Parduota - 92m. Eclipse 1G, 2.0 GS, raudona m/t.

Vartotojo avataras
ProXas
Dalyvis
PranešimaiCOLON 2439

Neperskaitytas pranešimas ProXas » 2007 07 12, 14:57

Riebus rašėCOLONjei neturi rakto su nanometru tai net nepradek
niutonmetra turiu, verzhliu sekas radau http://www.autozone.com, kaip ir visa aprashyma kartu su dirzhu keitimo procedura. Dabar liko vienas klausimas - pagal lituvishkus dokus mano mashina 93metu, pagal http://www.japancats.ru/mitsubishi/grou ... 2ane005286 vin koda - 92 metu. Nuo to skiriasi galvos uzhverzhimo procedura:
On 1990-92 models, tighten the cylinder head bolts using 3 even steps, in sequence to 65-72 ft. lbs. (90-100 Nm). This torque applies to a cold engine. If checking cylinder head bolt torque on hot engine, the desired specification is 72-80 ft. lbs. (100-110 Nm).

On 1993-94 models, tighten the cylinder head bolts as follows:
Following the proper tightening sequence, tighten the cylinder head bolts to 54 ft. lbs. (75 Nm).
Loosen all bolts completely.
Tigthen the bolts to 15 ft. lbs. (20 Nm).
Tigthen the bolts an additional 1/4turn.
Tigthen the bolts an additional 1/4turn.
Ciuju tiketi geriau VIN'u? Gal kas galit painterpretuoti "tighten the cylinder head bolts using 3 even steps, in sequence to 65-72 ft. lbs. (90-100 Nm). " ta prasme sukti pradzhioj visus pagal eile Paveikslėlisiki 33, po to iki 66 ir galiausiai iki 100Nm ar klystu?
Rudis ant ratu GSi
Pshichas Kaunietis 8)

Vartotojo avataras
Riebus
Garbės narys
PranešimaiCOLON 9490
UžsiregistravoCOLON 2004 09 13, 03:00
AutomobilisCOLON Peshkom
SkypeCOLON Riebus
MiestasCOLON Anapilis

Neperskaitytas pranešimas Riebus » 2007 07 12, 15:04

taip 3 zingsniais o tikek tik VIN nes pagaminta vienu metu o isleista i gatves veliau taip kad tavo motoras senesio pvz :wink:

beto galimas variantas kad stovi kitas motoras nei vin rodo tada reikia ziureti pagal karteri jau esu kaskur apie tai rases

jei idubes ties traverstu tai 93-> jie iskilimas tai ->92 (arba atvirksciai nebepamenu :D:D )
Lexus IS350 Дас ист фантастишь...
Neturejo Matosas problemu nusipirko DSM!

Vartotojo avataras
ProXas
Dalyvis
PranešimaiCOLON 2439

Neperskaitytas pranešimas ProXas » 2007 07 12, 15:44

Riebus rašėCOLONtaip 3 zingsniais o tikek tik VIN nes pagaminta vienu metu o isleista i gatves veliau taip kad tavo motoras senesio pvz :wink:

beto galimas variantas kad stovi kitas motoras nei vin rodo tada reikia ziureti pagal karteri jau esu kaskur apie tai rases

jei idubes ties traverstu tai 93-> jie iskilimas tai ->92 (arba atvirksciai nebepamenu :D:D )
va radau:
http://www.vfaq.com/mods/early-late-engine.html
blemba berods pas mane idubes tai reikia naudoti ta technologija kur uzhverzhti po to atleisti ir vel uzhverzhti per tris kartus nea? :roll:
Rudis ant ratu GSi
Pshichas Kaunietis 8)

Vartotojo avataras
psi
Dalyvis
PranešimaiCOLON 320
UžsiregistravoCOLON 2006 03 29, 23:43
AutomobilisCOLON RS13 (Nissan 200sx)
MiestasCOLON Vilnius
CONTACTCOLON

Neperskaitytas pranešimas psi » 2007 07 13, 08:39

Tavo atveju tik ant koliko reiktu naudot varines, naujas verzles. Konusines ar kaip ten jos vadinas :D Tipo neapvalios, o biski kewsho formos.
Del galvos priverzimo - manau kuo daugiau zingsniu daroma, tuo geriau. As,sakykim, verziau +2 kartais nei manuale parodyta buvo. ta prasme, tokia seka kaip nurodyta, tik stiprumus isskaidziau, kad ne per 3 kartus prisuk iki reikiamu 5, o per 5 kartus. Kad vienodziau spaustusi.

man atrodo, kad 1g atveju ne galvos nuejimas/dejimas parke. man baisiau tas sonas su dirzais, itempiamaisiais atrodo :roll:
S13 91'
kova edition

S13 dalys
861886976

Vartotojo avataras
ProXas
Dalyvis
PranešimaiCOLON 2439

Neperskaitytas pranešimas ProXas » 2007 07 13, 08:42

psi rašėCOLONTavo atveju tik ant koliko reiktu naudot varines, naujas verzles. Konusines ar kaip ten jos vadinas :D Tipo neapvalios, o biski kewsho formos.
Del galvos priverzimo - manau kuo daugiau zingsniu daroma, tuo geriau. As,sakykim, verziau +2 kartais nei manuale parodyta buvo. ta prasme, tokia seka kaip nurodyta, tik stiprumus isskaidziau, kad ne per 3 kartus prisuk iki reikiamu 5, o per 5 kartus. Kad vienodziau spaustusi.

man atrodo, kad 1g atveju ne galvos nuejimas/dejimas parke. man baisiau tas sonas su dirzais, itempiamaisiais atrodo :roll:
Skaitai mano mintis - ner ten vopsce vietos :?
pagal mane jeigu 7bolt variklis tai reikia ne per kazhkiek kartu iki tam tikro Nm sukti o ten per kelis kartus atleidzhiant ir vel uzhsukinejant pazhiurek auksciau kur imetes citata :roll:
o del koliko - varines verzhles? wtf pirma karta girdzhiu apie tokias... kur ju gaut galima? Bet vistiek VARINES??? 8O
Rudis ant ratu GSi
Pshichas Kaunietis 8)

Vartotojo avataras
psi
Dalyvis
PranešimaiCOLON 320
UžsiregistravoCOLON 2006 03 29, 23:43
AutomobilisCOLON RS13 (Nissan 200sx)
MiestasCOLON Vilnius
CONTACTCOLON

Neperskaitytas pranešimas psi » 2007 07 13, 11:25

pagal mane jeigu 7bolt variklis tai reikia ne per kazhkiek kartu iki tam tikro Nm sukti o ten per kelis kartus atleidzhiant ir vel uzhsukinejant

*** Ta ir turejau uomeny sakydamas "reikiama tvarka" - kad uzsuki, atleidi, vel prisuki, nu seka islaikai, tik po maziau verzi, bet daugiau kartu. finale - tas pats rezultatas, tik mazesniai zingsneliais.

o del koliko - varines verzhles? wtf pirma karta girdzhiu apie tokias... kur ju gaut galima? Bet vistiek VARINES???

*** nezinau ar jos visos is vario, bet jauciu ne. Ga tik dengtos variu. Ten gi kaista/sala pastoviai. Metalai pleciasi, traukiasi.
S13 91'
kova edition

S13 dalys
861886976

Vartotojo avataras
ProXas
Dalyvis
PranešimaiCOLON 2439

Neperskaitytas pranešimas ProXas » 2007 07 13, 11:33

psi rašėCOLON *** nezinau ar jos visos is vario, bet jauciu ne. Ga tik dengtos variu. Ten gi kaista/sala pastoviai. Metalai pleciasi, traukiasi.
jasna del verzhimo, bet siaip apzhiurejau klipeca - paprastais varzhtais kolikas prisabachintas :roll:
Rudis ant ratu GSi
Pshichas Kaunietis 8)

BUTTON_POST_REPLY