Generatorius nekrauna akumo
Generatorius nekrauna akumo
Kai auto dirba laisva eiga, akumo indikacinė lemputė truputį šviečia, o duodant daugiau gazo (daug maž prie 2k apsukų) - užgęsta. Naują akumą per dvi dienas nusodino:/ Pastebėjau, kad minusinis laidas, tas kur prie akumo, šiltas! Kas čia galėtų būti?
Mitsubishi Galant '90 (4g37)
- herkuss
- Dalyvis
- PranešimaiCOLON 630
- UžsiregistravoCOLON 2005 08 26, 03:00
- AutomobilisCOLON Mitsubishi Lancer 2.0D '94
- MiestasCOLON Utena
- CONTACTCOLON
Re: Generatorius nekrauna akumo
Jeigu šiltas... tai gali trumpinti kur tai arba nėra gero kontakto su akumais....knoppkius rašėCOLONKai auto dirba laisva eiga, akumo indikacinė lemputė truputį šviečia, o duodant daugiau gazo (daug maž prie 2k apsukų) - užgęsta. Naują akumą per dvi dienas nusodino:/ Pastebėjau, kad minusinis laidas, tas kur prie akumo, šiltas! Kas čia galėtų būti?
Mitsubishi Lancer 2.0D 94'
Balta kaip gulbė bet burzgia kaip užkimusi žąsis.
o ką reiškia nėra "gero kontakto su akumais"? Neduok Die trumpina kažkur, ti kaip tada atrasti tokioj makalynėj ..
O aš galvoju, gal vis gi šepetėliai pasidėvėję, nes kai duodi daugiau "anglių" , akumo indikacinė lemputė nebedega;/

O aš galvoju, gal vis gi šepetėliai pasidėvėję, nes kai duodi daugiau "anglių" , akumo indikacinė lemputė nebedega;/
Paskutinį kartą redagavo 1 knoppkius. Iš viso redaguota 2007 kartus.
Mitsubishi Galant '90 (4g37)
- herkuss
- Dalyvis
- PranešimaiCOLON 630
- MiestasCOLON Utena
- CONTACTCOLON
Nėra kontakto tai kai neprisuktas kontaktas arba laidai kokie palūžinėję...knoppkius rašėCOLONo ką reiškia nėra "gero kontakto su akumais"? Neduok Die trumpina kažkur, ti kaip tada atrasti tokioj makalynėj ..![]()
O aš galvoju, gal vis gi šepetėliai pasidėvėję, nes kai duodi daugiau "anglių" , akumo indikacinė lemputė nebedega. Bet atjungus akumą, nei "anglys" nepadeda - gesta iškart;/
Grečiausiai tai bus šepetėliai... nes pas man panašiai buvo tai šepetėliai.... Bet gali būti ir blogiau.... apvijos kokios....
jeigu laidas kaista vadinasi nera kontakto ir greiciausiai kontakto nebus kur laidas minusinis prisisuka prie kebulo..
taigi atsuki ji paziuri ar neapsioksidavo del viso ko nuvalai ir suverzi..
ar jau yra kontaktas gali elementariai patikrinti su kitu laidu pridedi pri akumo o laisva gale dedi prie variklio neturi kibirksciuoti..
dar gali buti kad generatorius neturi gero minuso.. tikrini su laidu dedi nuo akumo iki generatoriaus korpuso..
na cia aiskinu taip jeigu neturi multimetro..
jeigu ji turi pradek tikrinti nup generatoriaus..
kiek voltu duoda...
jeigu voltai atsiranda tik gerai uzgazavus vadinasi suzadinimo grandine nutrukusi..
taigi atsuki ji paziuri ar neapsioksidavo del viso ko nuvalai ir suverzi..
ar jau yra kontaktas gali elementariai patikrinti su kitu laidu pridedi pri akumo o laisva gale dedi prie variklio neturi kibirksciuoti..
dar gali buti kad generatorius neturi gero minuso.. tikrini su laidu dedi nuo akumo iki generatoriaus korpuso..
na cia aiskinu taip jeigu neturi multimetro..
jeigu ji turi pradek tikrinti nup generatoriaus..
kiek voltu duoda...
jeigu voltai atsiranda tik gerai uzgazavus vadinasi suzadinimo grandine nutrukusi..
knoppkius rašėCOLONo ką reiškia nėra "gero kontakto su akumais"? Neduok Die trumpina kažkur, ti kaip tada atrasti tokioj makalynėj ..![]()
O aš galvoju, gal vis gi šepetėliai pasidėvėję, nes kai duodi daugiau "anglių" , akumo indikacinė lemputė nebedega. Bet atjungus akumą, nei "anglys" nepadeda - gesta iškart;/
jeigu sepeteliai minuso laidas nekaistu...
herkuss rašėCOLONNėra kontakto tai kai neprisuktas kontaktas arba laidai kokie palūžinėję...knoppkius rašėCOLONo ką reiškia nėra "gero kontakto su akumais"? Neduok Die trumpina kažkur, ti kaip tada atrasti tokioj makalynėj ..![]()
Grečiausiai tai bus šepetėliai... nes pas man panašiai buvo tai šepetėliai.... Bet gali būti ir blogiau.... apvijos kokios....
Čia pačiam generatoriuj..... Kas te realiai gali būti atsitikę...???[/quoteherkuss rašėCOLONLakunaZ rašėCOLON jeigu voltai atsiranda tik gerai uzgazavus vadinasi suzadinimo grandine nutrukusi..
nesigazdink pradziai minusini laida apziurek ..
generatorius gali nesusizadinti kad ir minuso negauna nuo akumo..
o kadangi tau kaista tas laidas tai nuo jo ir pradek..
- herkuss
- Dalyvis
- PranešimaiCOLON 630
- MiestasCOLON Utena
- CONTACTCOLON
Pas mane nekaista, bet ir šepetėliai pakeisti nesenai, po žiemos pradėjo durniuoti padavus apkrova... daugiau apkrovos davus užsižiebia indikatorius... pagazuoji užgesta... apkrova nuimi užgesta... ko anksčiau nebuvo...LakunaZ rašėCOLONherkuss rašėCOLON Čia pačiam generatoriuj..... Kas te realiai gali būti atsitikę...???[/quote
nesigazdink pradziai minusini laida apziurek ..
generatorius gali nesusizadinti kad ir minuso negauna nuo akumo..
o kadangi tau kaista tas laidas tai nuo jo ir pradek..
va kas man ir įdomiausia....

paziurek kontaktus .. kur sepeteli keitei..herkuss rašėCOLONLakunaZ rašėCOLON Pas mane nekaista, bet ir šepetėliai pakeisti nesenai, po žiemos pradėjo durniuoti padavus apkrova... daugiau apkrovos davus užsižiebia indikatorius... pagazuoji užgesta... apkrova nuimi užgesta... ko anksčiau nebuvo...
ir kiek voltu duoda generatorius lempute gali durniuoti..
aiskumas tik prisijungus voltmetra..
- herkuss
- Dalyvis
- PranešimaiCOLON 630
- MiestasCOLON Utena
- CONTACTCOLON
Tiesiai nuo korpuso ir tiesiai nuo geratoriaus ant laisvu apsuku rodo 14,...V bet jei veikia pakaitinimo žvakės tai automatiškai krenta iki 13,1 kartais ir žemiau o jei langų atšildymą dar įjungiu su šviesom tai iki 12,7V... tada lemputė jau degakaip reikalas ir tik ties 2000rpm 2500rpm užgęsta....herkuss rašėCOLONpaziurek kontaktus .. kur sepeteli keitei..LakunaZ rašėCOLON Pas mane nekaista, bet ir šepetėliai pakeisti nesenai, po žiemos pradėjo durniuoti padavus apkrova... daugiau apkrovos davus užsižiebia indikatorius... pagazuoji užgesta... apkrova nuimi užgesta... ko anksčiau nebuvo...
ir kiek voltu duoda generatorius lempute gali durniuoti..
aiskumas tik prisijungus voltmetra..
Tokia va situacija...
- mpegas
- Valdybos narys
- PranešimaiCOLON 3017
- UžsiregistravoCOLON 2005 08 04, 03:00
- AutomobilisCOLON Sianas opelys
- SkypeCOLON spokask
- MiestasCOLON Mažeikiai
- CONTACTCOLON
O tai esamą minusinį laidą ir jo kontaktą su variklio korpusu negalima buvo pataisyt?knoppkius rašėCOLONdiržas norm. padėjo minuso papildymas. net neįsivaizdavau kad dėl tokio š galėtų būt:) ačiū už pagalbą!LakunaZ rašėCOLONo sita dirzelis kaip itemptas...?
man taip buvo tai pasalinau papildoma minusa nuo generatoriaus iki akumuliatoriaus nutempiau
jeigu laidai kaista tai teka didele srove juo arba nera kontaktoknoppkius rašėCOLONdiržas norm. padėjo minuso papildymas. net neįsivaizdavau kad dėl tokio š galėtų būt:) ačiū už pagalbą!LakunaZ rašėCOLONo sita dirzelis kaip itemptas...?
man taip buvo tai pasalinau papildoma minusa nuo generatoriaus iki akumuliatoriaus nutempiau

saunu kad padejo..