Žinau, rizikuoju tapti šposų objektu daugumai, bet netepsi - nevažiuosi... Taigi, įžanga trumpai:
Norėčiau savo klipsą išpinpint, padaryti šiokį tokį tiurlinga, ko pasekoje tikiuosi gaut 300 kumelių po tuo gumbuotu kapotu. Kainas daugmaž žinau, draguose laurų skint tikslo neturiu - tam reiketų daugiau arklių ir tikrai ne klipso... Rizikas irgi suprantu.
Gal tai ir neskambėtų taip idomiai, jei ne faktas, kad variklis pas mane atmosferinis, 4G63. Todėl patarimai ir pamokymai labai netgi pageidautini.
Kodel pasirinktas atmosferinis klipsas? Nes nesu meleonierius, kitos mašinos projektui neipirksiu, man lengviau investuot koky dešimt tūkstančių trijų metų bėgyje nei už panašią sumą nusipirkti labiau tam tikslui tinkamą auto (ir tai tikrai nebutų DSM, nėra tai geras karutis.... Tai būtų arba selika arba 200SX). Deja turiu klipsą, todėl nelaimė būti sugadintam teks turbūt jam

Darbai, kuriuos reikėtų padaryti: sportinis filtras, turbokompresorius, čipas, tarpinis aušintuvas, BOV'as, tiesus išmetimas. Variklio neskrosiu, kaltinių detalių nedėsiu, tam ir riba pasirinkta būtent tokia - 300ag. Jei pasirodys kad ir jinai nepasiekiama be variklio skrodimo - nesieksiu ir jos, planuojama galia bus sumažinta. Tačiau turbos su interkuleriu, manau, neatsisakysiu

Planus papasakojau. Dabar klausimai

Kas ką galit patarti - olveis velkom tskant. Labiausiai reikėtų informacijos apie čipavimą, nes programinėje šio projekto dalyje nenusimanau absoliučiai... Pradinėje plano versijoje čipo nebuvo, nes nebuvau įsitikinęs, kad jo reikia (dėl tų pačių neišmanymo priežasčių). Apie čipo būtinybę man pasakė vienas žmogelis, katras jau yra padaręs bent du rimtus project-carus (S14). Beja, išmetimą pasidarė pats, trijų colių skersmens, aš ir pats planuoju šiame etape prašyti jo pagalbos. Aš jį ir toliau bandysiu kamantinėti, tačiau norėčiau info ir iš kitur, tai gal būt ir yra ta priežastis, kodėl rašau čia

Iškart sakau, automobiliuose nusimanau gan mažai, tiurlingo specas esu be metų pusę dienos. Projektas startuos dar negreit, bent pusmetį teks palaukt... Be to pradžioj reikės mašinytei atlikti kai kuriuos einamuosius remontus. Ir ar išvis pats projektas startuos - nėra šimtaprocentinė garantija. Šis postas turi būtent tą tikslą - išsiaiškinti galimybes bei tiksliau įvertinti rizikas.