Dėl šviesos skleidimo - sutinku - galima "susikonstruoti", bet
arcii rašėCOLONislupi orginalias varzas ir stabilizatorius sudedi 1k ir vaziuoji be problemu.
čia tai kažkokie vėjai. 1) 1k stabiliztorius? aš nuo vaikystės elektronika rimtai užsiiminėju, bet dar gyvenime tokio daikto nemačiau

gal turėjai stabilitroną - tokiu atveju jų parametras pagrindinis yra įtampa (voltai). Bet nelabai jis čia tinka. O gal turėjai omeny įtampos reguliatorių (tikriausiai, nes jis liaudiškai vadinamas įtampos stabilizatoriumi). Jis žinoma irgi kiloomais nenusakomas, o marke arba jei grubiau - išėjimo įtampa. Gal veikti ir veikia, tik yra du klausimai: ar veiks su kitais ledais ir kitoje mašinoje, nes jų stabiliam veikimui yra būtini 1-2 kondensatoriai. Net ir pajungus jį teisingai, lieka viena problema - jis nemėgsta aukštos įtampos (ko automobilio generatorius "gamina" per akis - didelio dažnio aukštos įtampos trukdžiai (jei neklystu ten iki 1000V). Norint jį apsaugoti - reiktų dar pridėti droselį ir/ar kondensatorių. Taigi norint padaryti stabilią sistemą prireiks kokių 4-5 komponentų, kažin ar norėtųsi kažkur prie lemputės viską montuoti (+ viskas turi būti hermetiška). Žinoma viską gerai padarius toks metodas yra geresnis nei rezistorius. Na o daryti "belekaip" ir tikėtis, kad ir pas mane tai veiks aš nenorėčiau - negražu tą siūlyti ir tiems, kurie nesupranta, o prisiklausę paskui bando kažką padaryti. Aišku gal aš kažkur ir klystu.