Abkatke
- paulenz
- Dalyvis
- PranešimaiCOLON 3122
- UžsiregistravoCOLON 2008 02 20, 14:15
- AutomobilisCOLON 2g Eagle Talon TSi AWD / 1g Eclipse
- MiestasCOLON Vilnius
Abkatke
Net nezinojau,kaip cia lietuviskai pavadint,gal variklio prisidirbimas.
Pirmakart susiduriu su tokiu reiskiniu,tai gal kas galit padet. Kaip daryt abkatke? Kiek km,ar keist tepalus apkatkes metu,ar tik po jos,kaip vazinet,ka pilt? Jau spejau prisiklausyt visokiu nuomoniu,tai dar paklausiu cia. Is anksto aciu uz patarimus.
Automobilis - 2g turbo.
Pirmakart susiduriu su tokiu reiskiniu,tai gal kas galit padet. Kaip daryt abkatke? Kiek km,ar keist tepalus apkatkes metu,ar tik po jos,kaip vazinet,ka pilt? Jau spejau prisiklausyt visokiu nuomoniu,tai dar paklausiu cia. Is anksto aciu uz patarimus.
Automobilis - 2g turbo.
2g Eagle Talon TSi AWD
Ex: 1G, 1G Targa, 2G Talon, Galant, 3000GT, 1G.
- Matosas
- Garbės narys
- PranešimaiCOLON 14583
- UžsiregistravoCOLON 2004 08 16, 03:00
- AutomobilisCOLON Ealge Talon TSI AWD
- MiestasCOLON Sostinė
- CONTACTCOLON
Re: Abkatke
turbinai nebuvo daromas kapitalinis remontas?
žinoma ir čia sulauksi skirtingų receptų, bet aš vadovaujuosiu šiuo
1. Norint, kad variklis normaliai prisidirbtų, reikia visų pirma iš kart po remonto leisti jam prasiplauti varikliui dirbant laisvais sūkiais, tam kad išsiplautų visas brudas, tepalas tinka ir visiškai paprastas (aš naudojau kažkokią pigią pusiausintetiką) ši procedūra atliekama tiek, kiek tau atrodo reikalinga (mano atveju tai buvo daroma ~ 20 min).
1.1 Kadangi mano variklio kapitalinis remontas buvo daromas nuo iki ir pakeltas tepalo slėgis, pradžioje, dėl aukšto tepalo slėgio nušaudavo tepalo filtro guma, todėl aš dar ~15 val. leidau jam padirbit varikliui sukantis laisvom apsukom.
2. Sekantis žingsnis yra mano manymu svarbiausias, kadangi plokštumos dar neprisidirbe tai trintis gaunasi pakankamai didelė, dėl ko pakyla didensė, nei darbinė temp. ~100C todėl sekančius 300-500km reikia važiuoti itin ramiai (iki~2000-2500 rpm), po šio etapo tepalas vėl keičiamas, nes dažniausiai nuo didelių apkrovų tepalas praranda pagrindines savo tepimo savybes.
3. Paskutinis etapas mano manymu yra daugiau iš idėjos nei iš reikalo, važiuoji ~1500-2000km ne sportiniu rėžimu, t.y. aukštų apsukų ilgai nelaikant ir nedrožiant iki red line, asmeniškai aš šį etapą taip pat pravažinėjau ramiai (iki 3500rpm)
jeigu variklis per šį eksploatacijos laiką prasisuko be jokių problemų, tai atėjo laikas ir pačiam po truputį, nugalint savo paranoją, pradėti automobilį naudoti pagal paskirtį
sėkmės
žinoma ir čia sulauksi skirtingų receptų, bet aš vadovaujuosiu šiuo

1. Norint, kad variklis normaliai prisidirbtų, reikia visų pirma iš kart po remonto leisti jam prasiplauti varikliui dirbant laisvais sūkiais, tam kad išsiplautų visas brudas, tepalas tinka ir visiškai paprastas (aš naudojau kažkokią pigią pusiausintetiką) ši procedūra atliekama tiek, kiek tau atrodo reikalinga (mano atveju tai buvo daroma ~ 20 min).
1.1 Kadangi mano variklio kapitalinis remontas buvo daromas nuo iki ir pakeltas tepalo slėgis, pradžioje, dėl aukšto tepalo slėgio nušaudavo tepalo filtro guma, todėl aš dar ~15 val. leidau jam padirbit varikliui sukantis laisvom apsukom.
2. Sekantis žingsnis yra mano manymu svarbiausias, kadangi plokštumos dar neprisidirbe tai trintis gaunasi pakankamai didelė, dėl ko pakyla didensė, nei darbinė temp. ~100C todėl sekančius 300-500km reikia važiuoti itin ramiai (iki~2000-2500 rpm), po šio etapo tepalas vėl keičiamas, nes dažniausiai nuo didelių apkrovų tepalas praranda pagrindines savo tepimo savybes.
3. Paskutinis etapas mano manymu yra daugiau iš idėjos nei iš reikalo, važiuoji ~1500-2000km ne sportiniu rėžimu, t.y. aukštų apsukų ilgai nelaikant ir nedrožiant iki red line, asmeniškai aš šį etapą taip pat pravažinėjau ramiai (iki 3500rpm)
jeigu variklis per šį eksploatacijos laiką prasisuko be jokių problemų, tai atėjo laikas ir pačiam po truputį, nugalint savo paranoją, pradėti automobilį naudoti pagal paskirtį
sėkmės
- paulenz
- Dalyvis
- PranešimaiCOLON 3122
- MiestasCOLON Vilnius
Aciu.
O 3 etapa vaziuot irgi su pusiau sintetika,taip?
2g Eagle Talon TSi AWD
- Matosas
- Garbės narys
- PranešimaiCOLON 14583
- UžsiregistravoCOLON 2004 08 16, 03:00
- AutomobilisCOLON Ealge Talon TSI AWD
- MiestasCOLON Sostinė
- CONTACTCOLON
taip, kai kas ir pirmus etapus su mineraliniu daro, šiaip tepalas nebūtinas pats geriausias ir dėl finansinės dalies ir dėl to, kad darydamas apkatke tu variklio neapkraunipaulenz rašėCOLONAciu.
p.s. aš ir po apkatkės važinėju pusiau sintetika, nes prieš tai pyliau sintetiką, tai nepatiko dėl pratekėjimų, nors ir viskas nauja buvo
- Giedrius902
- Dalyvis
- PranešimaiCOLON 617
- UžsiregistravoCOLON 2008 11 09, 23:45
- AutomobilisCOLON Mitsubishi Galant 95m.2.0 v6 Doch
- SkypeCOLON Kempinukas87
- MiestasCOLON Worcester - UK
- CONTACTCOLON
O gal gali paaiskint kodel sintetika prateka,o pusiau sintetika kaip supratau sios ydos lyg ir neturi?Istikro nelabai ismanau,nes niekad neneaudojau pilnai sintetiniu tepalu,bet tokia mintis buvo kilus,nes neuzilgo laikas tepalus keist bus.Gal gali placiau apie taip papasakot,aciuMatosas rašėCOLONtaip, kai kas ir pirmus etapus su mineraliniu daro, šiaip tepalas nebūtinas pats geriausias ir dėl finansinės dalies ir dėl to, kad darydamas apkatke tu variklio neapkraunipaulenz rašėCOLONAciu.
p.s. aš ir po apkatkės važinėju pusiau sintetika, nes prieš tai pyliau sintetiką, tai nepatiko dėl pratekėjimų, nors ir viskas nauja buvo

Galantas 95m. 2.0 V6
- paulenz
- Dalyvis
- PranešimaiCOLON 3122
- MiestasCOLON Vilnius
Tiesiog sintetinis tepalas yra skystesnis uz pusiau sintetini. 

2g Eagle Talon TSi AWD