Tie nelemti salciai

Variklis, jo aušinimas, turbinos ir visi kiti dalykai susiję su variklių remontu ar modifikacijomis
Vartotojo avataras
Micius
VIP narys
PranešimaiCOLON 4686
UžsiregistravoCOLON 2004 08 12, 03:00
MiestasCOLON Kaunas

Re: Tie nelemti salciai

Neperskaitytas pranešimas Micius » 2009 02 14, 14:44

Jokio skirtumo, tai bendzas ar dyzelis. Balansyriniai velenai veikia tuo paciu principu ir daro ta pati "darba" ;)
Jei trumpai prie esmes, tai jei "atjungiani' abu balansyrai tai variklis vibruoja kazkiek daugiau uz varikli, kur abu balansyrai "veikia", o jei atjungsi tik viena balansyra, tai variklio vibracijos bus didesnes net uz tas, kai "atjungiami" abu balansyrai. Taigi jei nedesi tik to balansyro dirzelio, tai gausis taip, kad variklis vibruos DAUGIAUSIAI, nes antra balansyrini velena vis vien suks tepalo poma ;)
Pliusi ir minusai sitokio vieno veleno atjungimo - kazkiek padides variklio galia (+), nors to ir nepajusi, ir nebus tikimybes, kad balansyrinis dizelis nutruks (+), o minusai - padidejusi vibracija, ir viskas, ka gali ji itakoti, t.y. nekomfortabilu variklio darba (vibruos masina), gali atsisukti kokie nors varztai ir pan. ;)
O cia va taip gal detaliai rasi, kas ir kaip ten yra su tais balansyrais aplamai :
http://en.wikipedia.org/wiki/Balance_shafts
;)
Lancer 1.5 '90 (-)
Eclipse 2.0 '94 (-)
Talon 2.0 '98 (-)
Talon TSi AWD '90 (-)
EVO VIII GSR '05 (-)
EVO X MR '09 (+)

Viktoras777
Dalyvis
PranešimaiCOLON 54
UžsiregistravoCOLON 2009 01 06, 20:33
AutomobilisCOLON Mitsubishi Galant 95 TD

Re: Tie nelemti salciai

Neperskaitytas pranešimas Viktoras777 » 2009 02 20, 18:24

Sutvarke meistras varikli tai nedejo balansinio dirzo,rezultatas nera blogas vibracijos prie zemu apsuku isvis nesijaucia, tik virs 3000 apsuku vos vos jauciasi, bet ne tiek kiek cia mane prigazdino. Siaip ir trauka biski pagerejo (gal padejo voztuvu reguliavimas arba balansinio veleno atjungimas) o gal man tik taip atrodo :lol: sunku pasakyti kai ilgai su savo masina nevaziavau.
Galutiniu rezultatu esu patenkintas vibracija tikrai nera didele.ir pasireiskia tik prie aukstesniu apsuku, kurios dyzeliui nera tokios svarbios.
Mitsubishi Galant 95 GLS TD

BUTTON_POST_REPLY