Kol šaltas variklis vos važiuoja (1G)

Variklis, jo aušinimas, turbinos ir visi kiti dalykai susiję su variklių remontu ar modifikacijomis
Vartotojo avataras
Fever
Valdybos narys
PranešimaiCOLON 4869
UžsiregistravoCOLON 2007 05 10, 20:19
AutomobilisCOLON 1990 Mitsubishi Galant GTi
SkypeCOLON rimwerimwe
MiestasCOLON Kupiškis/Kaunas

Re: Kol šaltas variklis vos važiuoja (1G)

Neperskaitytas pranešimas Fever » 2008 06 11, 22:48

Su prietaisais irgi sureguliuos. Turi būti +/- 5 laipsniai, kai pili gerą kurą ir t.t. Aš pasiankstinau degimą. Abejoju ar lambda zondas, ir be jo mašina važiuoja, tik kuro pils belenkiek, o kuras iš esmės čia ne prie ko, gi degimas kaltas, tai ta galą ir reikia žiūrėt. Gal dar žvakės, laidai...
1990 Mitsubishi Galant AWD Turbo
1997 Mitsubishi Galant 2.5 V6 Avance
2002 Mitsubishi Galant 2.5 V6 Elegance

Vartotojo avataras
miurdock
Valdybos narys
PranešimaiCOLON 4293
UžsiregistravoCOLON 2007 06 04, 15:27
AutomobilisCOLON Mitsubishi Eclipse
SkypeCOLON miurdock
MiestasCOLON Kaunas
CONTACTCOLON

Neperskaitytas pranešimas miurdock » 2008 07 25, 11:10

Hm dabar jau kol kas pasimečiau, servise sakė sureguliuot degimo negali, tipo čia 1.8 tai čia riek pačiam žaistis su tais varžtukais.. Hmz..
Mitsubishi Eclipse 2g 99' ex
Mitsubishi Eclipse 1g 93' 2.0 ex
Plymouth Laser 91' 1.8 ex...

www.promoservice.lt

Vartotojo avataras
Sharas
Dalyvis
PranešimaiCOLON 1064
UžsiregistravoCOLON 2005 04 10, 03:00
MiestasCOLON Vilnius - Siaul

Neperskaitytas pranešimas Sharas » 2008 07 25, 13:26

Man atrodo jie is tikro norejo pasakyt: tingim/nemokam to degimo reguliuot.
Daily pocket-rocket: 92 Mitsu Colt Gti
Weekend: turbo powered Nissan S12
EikTuNaa... TEAM
Zvaigzdiu Metalas Inc.

Vartotojo avataras
miurdock
Valdybos narys
PranešimaiCOLON 4293
SkypeCOLON miurdock
MiestasCOLON Kaunas
CONTACTCOLON

Neperskaitytas pranešimas miurdock » 2008 08 04, 10:53

O dabar klausimas dėl degimo reguliavimo.

Paveikslėlis

2asis varžtas kaip suprantu laisvų apsukų varžtas, pirmasis gazo troso. Tačiau žiūriu, kad pirmasis nesiliečia su ta skardele, ir apsukų reguliavimas kaip ir neveikia. Sukas 1,1 k apsukų, suki varžtą atgal, nemažėja. Taigi, kaip reiktų suderint šiuos du dalykus, kad 1ojo varžto pagalba galėčiau reaguliuoti apsukas tarkim iki kokių 700? Nes laisvų apsukų varžtą sukant tai apsukas tik kelia, o į kitą pusę sukant mažėja, bet nežymiai, rodos varžtas visiškai išsisuks :)

Tikiuos kas jau susidūrėte su tokiu klausimu :) Pas mane čia išderinta

www.promoservice.lt

Vartotojo avataras
laprix
Dalyvis
PranešimaiCOLON 901
UžsiregistravoCOLON 2008 02 21, 22:44
AutomobilisCOLON mitsubishi eclipse 1G 2.0 GS
MiestasCOLON Klaipeda

Neperskaitytas pranešimas laprix » 2008 08 04, 13:05

Gerai. Pirmiausia su degimu tai neturi nieko bendro. Degimo kampas reguliojasi visai kitaip ir tai su apsukom nelabai kas bendro.
Dabar apie apsukas. Ar pastave yra laisvu sukiu varikliukas kaskur netoli gazo sklendes? jei taip tai apsukos turetu reguliuotis panasei kaip kad aprasyta ce forumas/viewtopic.php?f=32&t=5030&st=0&sk=t&sd=a
O ir seip pats juk ten rasinejais ir daug ka issiaiskinai tad nezinau ar kas dar gali but neaisku :wink:
O jei taip kaip ten apkalbeta tavo atveju nesigauna tai kiek is tavo fitkes bent man aisku tai jei neklystu tai kaiptik tas pirmas varstas turetu reguliuot ar slende visiskai uzdaroma, ar daskiek tai lieka atidaryta atleidus gaza... sunku biski kanors tiksliau pasakyti, nekokiu kampi ta fotke padaryta, ir visai nesimato ka tas varstas 2 ten gero veikia :roll:
Svarbu nepraziopsoti kur pasibaigia extrym ir prasideda piz***

Vartotojo avataras
miurdock
Valdybos narys
PranešimaiCOLON 4293
SkypeCOLON miurdock
MiestasCOLON Kaunas
CONTACTCOLON

Neperskaitytas pranešimas miurdock » 2008 08 04, 13:38

laprix rašėCOLONGerai. Pirmiausia su degimu tai neturi nieko bendro. Degimo kampas reguliojasi visai kitaip ir tai su apsukom nelabai kas bendro.
Na taip, maišaus jau aš čia. Gal tada tas degimo kampas ir neišsiderinęs, nu žodžiu aš čia pasimetęs nesigaudau :)
laprix rašėCOLONDabar apie apsukas. Ar pastave yra laisvu sukiu varikliukas kaskur netoli gazo sklendes? jei taip tai apsukos turetu reguliuotis panasei kaip kad aprasyta ce forumas/viewtopic.php?f=32&t=5030&st=0&sk=t&sd=a
Pas mane kažkaip kitaip, buvau išardęs nieko panašaus neradau, ten nuo 2l variklio, mano 1.8.
laprix rašėCOLONO jei taip kaip ten apkalbeta tavo atveju nesigauna tai kiek is tavo fitkes bent man aisku tai jei neklystu tai kaiptik tas pirmas varstas turetu reguliuot ar slende visiskai uzdaroma, ar daskiek tai lieka atidaryta atleidus gaza... sunku biski kanors tiksliau pasakyti, nekokiu kampi ta fotke padaryta, ir visai nesimato ka tas varstas 2 ten gero veikia :roll:
Vat vat kai aš nelabai žinau ir mažai kas tokį variklio variantą turi tai ir išsiaiškint iki galo sudėtinga :) Tiesiog šie du dalykai išsiderinę šiuo metu, apsukų žemyn pareaguliuot neišeina, 1000 nemažiau. Kuro sąnaudos išaugusios kai apsukos tokios laikos.. Tai net nežinau kaip šit odalyko reaguliavimas vadinas, suprantu jau visgi kad ne degimo reaguliavimas :)

www.promoservice.lt

Vartotojo avataras
laprix
Dalyvis
PranešimaiCOLON 901
UžsiregistravoCOLON 2008 02 21, 22:44
AutomobilisCOLON mitsubishi eclipse 1G 2.0 GS
MiestasCOLON Klaipeda

Neperskaitytas pranešimas laprix » 2008 08 04, 13:49

Tai ta varsta 1 issukant apsukos nemazejo? Na jei ta sklende jau visai uzdaryta, tie varstai jau nieko nebelaiko, tipo sklende visai uzdara ir apsukos vistiek 1000rpm tai sioi vietoi kazi ar ka ir beisreguliosi :roll: Reiktu arba pasidomet kaip ten kitaip gal dar eina reguliot (gal yra kaskas panasaus i 2.0l). O tau ant ten tos gazo sklendes nera tokio varzciuko kaip pas 2.0l apsukom reguliuot kaip kad buvo parodita ce Paveikslėlis
Svarbu nepraziopsoti kur pasibaigia extrym ir prasideda piz***

Vartotojo avataras
miurdock
Valdybos narys
PranešimaiCOLON 4293
SkypeCOLON miurdock
MiestasCOLON Kaunas
CONTACTCOLON

Neperskaitytas pranešimas miurdock » 2008 08 28, 19:45

Bandysim.

Pasikeičiau temperatūros daviklį, kuris aušinimo skysčio temp. perduoda kompui. Jau turėjua su juo bėda, tačiau prieš tai neužsikurdavo visai šaltas. Galvoju gal ir antrą reiktų pasikeist nes ten du yra?

Paveikslėlis

pažėkit, gal čia matysi kas kur

www.promoservice.lt

Sigun
Dalyvis
PranešimaiCOLON 30
UžsiregistravoCOLON 2007 05 31, 16:56
MiestasCOLON Kaunas

Neperskaitytas pranešimas Sigun » 2008 09 05, 18:16

laprix rašėCOLONTai ta varsta 1 issukant apsukos nemazejo?
Tai kad gal atvirkščiai? Išsukant varžtą paduodama daugiau oro ir apsukos kyla. Įsukant apsukos mažėja.

Vartotojo avataras
Sharas
Dalyvis
PranešimaiCOLON 1064
UžsiregistravoCOLON 2005 04 10, 03:00
MiestasCOLON Vilnius - Siaul

Neperskaitytas pranešimas Sharas » 2008 09 05, 20:11

Taigi aiskiai matosi, kad kuo daugiau isuksi ta varzta, tuo placiau sklende bus atidaryta, del to ir apsukos aukstesnes bus. Bent jau pas mane colt'e jei ta varzta iki galo atsuki ir jis isvis nebesiliecia prie sklendes, tai tiesiog pradeda strigineti pati sklende (labai slykstu - atleidi gaza, ir paskui jis kaip uzstriges, o spaust ir jegos baisu, kad netycia trosas netruktu), todel as ji sureguliaves ant ribos, kad tik nestrigtu ta sklende, o laisvom apsukom reguliuot yra toks pat varztas, kaip laprix foto.
Miurdoc pas tave turi kazkur but laisvos eigos varikliukas, mano senajam lancery toks pat variklis buvo, bet kompas biski pakepe (vis tie isbegantys kondensatoriai :evil: ), tai meistras tiesiog ji atjunge. Esme - jis ten kazkur tikrai yra, tiesiog labai jau seniai nebeturiu as to lancerio ir tiksliai nepamenu kur :( .
Daily pocket-rocket: 92 Mitsu Colt Gti
Weekend: turbo powered Nissan S12
EikTuNaa... TEAM
Zvaigzdiu Metalas Inc.

Diodas
Dalyvis
PranešimaiCOLON 13
UžsiregistravoCOLON 2008 08 10, 09:28
AutomobilisCOLON Mitsubishi eclipse
MiestasCOLON LTU

Neperskaitytas pranešimas Diodas » 2008 09 05, 21:21

pas mane irgi 1 g kol salta tai apsuku neima. spaudi pedala iki dugno ir apsukos tik labai po truputi kyla taip iki kokiu 3k po to jau normaliau. Trauka irgi saltos patyliu... Buvau i servisa nuvezes. Pakeitė liamda zonda, potensiometra (ant ipurskimo) suderino tiksliai degima. Gal galit ka patart?

Vartotojo avataras
miurdock
Valdybos narys
PranešimaiCOLON 4293
SkypeCOLON miurdock
MiestasCOLON Kaunas
CONTACTCOLON

Neperskaitytas pranešimas miurdock » 2008 09 19, 14:38

Diodas rašėCOLONpas mane irgi 1 g kol salta tai apsuku neima. spaudi pedala iki dugno ir apsukos tik labai po truputi kyla taip iki kokiu 3k po to jau normaliau. Trauka irgi saltos patyliu... Buvau i servisa nuvezes. Pakeitė liamda zonda, potensiometra (ant ipurskimo) suderino tiksliai degima. Gal galit ka patart?
liambda zonda keitė? jokių teigiamų pokyčių po to? kaip šią problemą sprendi toliau?

Nes kuo toliau man tuo baisiau.. Vėsta oras, ilgiau reik laukt kol užšyla. Kuro sąnaudos didokos ir sakau kol šaltas variklsi tol baisu, ne važiavimas. Paleidi 1u bėgiu važiuot, gazą prilieti mašina lėtėja.. spusteli stipriau - šauna į priekį kažkiek..

gali dėl kuro filtro čia būt?

www.promoservice.lt

Vartotojo avataras
mpegas
Valdybos narys
PranešimaiCOLON 3017
UžsiregistravoCOLON 2005 08 04, 03:00
AutomobilisCOLON Sianas opelys
SkypeCOLON spokask
MiestasCOLON Mažeikiai
CONTACTCOLON

Neperskaitytas pranešimas mpegas » 2008 09 25, 08:11

Kaip reguliuoti laisvas apsukas yra rusiška instrukcija http://www.geras.org/ecu_pict/IdleMMC.pdf

Vartotojo avataras
miurdock
Valdybos narys
PranešimaiCOLON 4293
SkypeCOLON miurdock
MiestasCOLON Kaunas
CONTACTCOLON

Neperskaitytas pranešimas miurdock » 2008 09 28, 18:51

Dėkui, šiltas variklis labai gražiai dirba po suderinimo :) Nors jei šiek tiek spusteli kur nors labiau tai po to apsukos vėl plaukioja keletą sekundžių, taip pulsuoja.

Šaltas variklis vis dar gest nori, matyt problema kitur..

www.promoservice.lt

Vartotojo avataras
mpegas
Valdybos narys
PranešimaiCOLON 3017
UžsiregistravoCOLON 2005 08 04, 03:00
AutomobilisCOLON Sianas opelys
SkypeCOLON spokask
MiestasCOLON Mažeikiai
CONTACTCOLON

Neperskaitytas pranešimas mpegas » 2008 09 28, 21:01

Profilaktiškai reiktų kompą(ECU) pažiūrėt - gal kondikai išbėgę.
http://www.geras.org/ecu.htm
Dar gali būt tas visas valdymo mechanizmas sugedęs. Sky yra keitęs exgalantui visą sklendės mechanizmą.

BUTTON_POST_REPLY