Mitsubishi L300 4WD 2.4 4G64 variklis

Variklis, jo aušinimas, turbinos ir visi kiti dalykai susiję su variklių remontu ar modifikacijomis
recar
Dalyvis
PranešimaiCOLON 9
UžsiregistravoCOLON 2008 02 06, 23:32
AutomobilisCOLON Honda civic
MiestasCOLON LTU

Mitsubishi L300 4WD 2.4 4G64 variklis

Neperskaitytas pranešimas recar » 2008 02 06, 23:53

Kadangi užkalė L300 2.4 benzininis variklis ir greičiausiai teks jį visą keist, tai bandau ieškotis info. Pagrindinė bėda, kad norint suskaičiuot benzininių Mitsubishi L300 4WD 2.4 esančių Lietuvoje pakaktų turbūt vieno mano pirštų.. ieškau donorų, kurie nebutų tokie reti.
Kolkas pavyko išsiaiškinti, kad maniškis yra 4G64 variklis, o čia forume dar ir sąrašiuką radau į kokias mašinas jis ėjo.. Atrodytų viskas puiku, skambink į šrotą, pirk ir važiuok, bet man klausimas kyla ar tikrai tas pats čia variklis, juk tam L300 jis stovi išilgai.. vistik ten kaip ir džipas :) o dar kiek radau aš 2.4 variklių skelbimuose ir google pagalba, tai nei vienas iš jų nebuvo 82kw.. visi ten apie 110kw.. maniškis yra 91 ar 92 metų (nepamenu, nes jau metai laiko nevažiuoja). lempos jau lęšinės jo.

Gal kas gali pasakyt, ar man tiks iš pvz galant'o išluptas 4G64. gal tik blokas, ar su visa galva? jei imsiu su visa galva tai ar reik ir kompą keist? Žodžiu kuo plačiau papasakosit situaciją, tuo dėkingesnis būsiu..

recar
Dalyvis
PranešimaiCOLON 9
MiestasCOLON LTU

Re: Mitsubishi L300 4WD 2.4 4G64 variklis

Neperskaitytas pranešimas recar » 2008 02 07, 15:18

nu ok.. dar kitaip paklausiu. Gal išvis kas nors lietuviškai man gali nupasakot, kaip ir ką mitsubishi variklių kodai reiškia. Kurioj vietoj jo ieškot ant variklio (pas mane hondoj tai užtenka kapotą atidaryt ir šviečia.. :) Mitsubishi dar neieškojau, bet gal reiks, jog įsitikint tuo ką nete skaitau)? Ar variklio kodas pvz 4G64 yra viso variklio, ar tik bloko kodas? Ar variklių galvos turi kažkokius savo kodus? kur jie yra užrašyti?

Kiek šiandien pačiam pavyko dar kartą atrast (nes gal ir prieš pusę metų tą patį jau radęs buvau, tik primiršęs), tai šitas pats 4G64 iš pradžių ėjo su SOHC 8valve, po to atsirado ir SOHC 16-valve, bei DOHC 16-valve. Tai gal kas gali papasakot ar visi šie 3 varikliai (aišku jų gal buvo ir daugiau variantų) turi kažką bendro? Ar mitsubishi's taip ant visko braukęs ir dėjo ant variklių kodus atsitiktiniu būdu nežiūrint, kad kartojasi.. Juk nelogiška būtų. Būkit žmonės, nu bent kažką papasakokit, netylėkit :) bent jau padiskutuokim, gal tame gims kokia tiesa..

Vartotojo avataras
Dzhedaj
Garbės narys
PranešimaiCOLON 15290
UžsiregistravoCOLON 2004 08 12, 03:00
AutomobilisCOLON Hyundai i30N Performance
SkypeCOLON dzhedajus
MiestasCOLON Kaunas

Neperskaitytas pranešimas Dzhedaj » 2008 02 07, 15:31

Variklio kodo pirmi skaiciai nenusako pilno jo varianto. Yra po to dar 6 skaiciai :)
Pirmieji 4 nusako tik kad tai 4 cilindru benzinu varomas variklis, 64 - numeris, pagal kuri galima nustatyti, jog jis yra 2.4 litro.

4G64 variklis dar dedamas i Mitsubishi Eclipse Spyder (kabrioleta) ir Mitsubishi Galant. Abu amerikoniski ir juose variklis stovi skersai.

Is esmes paziureti siu varikliu specifika ir juos sudaranciu daliu OEM kodus galima http://www.m-klub.ru/_pages/mitsubishi/ (USA, EU ir JDM) arba http://www.japancats.ru (tik EU).

Is esmes tikrai niekas pas mus klube neturi ir nebuvo susidures su L300 varikliais, todel, greiciausiai, teks paciam po tuos katalogus knaisiotis ir ieskoti bendru visiems minetiems modeliams varikliu ypatumu.
'92 Colt GTI
'94 Galant V6 4x4
'01 Galant V6 Avance
...

Hyundai i30N Performance

recar
Dalyvis
PranešimaiCOLON 9
MiestasCOLON LTU