Tepalai ziema ir vasara
- Edd
- Dalyvis
- PranešimaiCOLON 590
- UžsiregistravoCOLON 2007 07 30, 20:07
- AutomobilisCOLON MB w211
- SkypeCOLON Edgar___
- MiestasCOLON vln
Tepalai ziema ir vasara
tai gi neticia pastebejau si nuotrauka,tai manau daug kam pasiaiskes
ir neziurekit tokius dalikus,kad ant dangtelio ipilimo parasita 5w40,tai toki visalaika ir pilsiu... jeigu taip mastit,tai tada paziurekit iki kada jusu servisu knigele baigesi,kai joja baigesi kilometrai nieks nekeicia motora i nauja..
ir neziurekit tokius dalikus,kad ant dangtelio ipilimo parasita 5w40,tai toki visalaika ir pilsiu... jeigu taip mastit,tai tada paziurekit iki kada jusu servisu knigele baigesi,kai joja baigesi kilometrai nieks nekeicia motora i nauja..
- skirmukz
- Dalyvis
- PranešimaiCOLON 48
- UžsiregistravoCOLON 2009 09 08, 11:26
- AutomobilisCOLON mitsubishi galant
- SkypeCOLON skirmukz
- MiestasCOLON kelmes raj
Re: Tepalai ziema ir vasara
nesuprantu ka si lentele reiskia???
- ZeRoX
- Dalyvis
- PranešimaiCOLON 2140
- UžsiregistravoCOLON 2009 11 15, 19:06
- AutomobilisCOLON Skoda OCtavia
- MiestasCOLON Panevėžys
Na kiek suprantu, tai kokį klampumą tepalo pasirinkt priklausomai, nuo to, kokiomis oro temperatūromis važinėji.
Carisma '96 1.8l 85 kW SOLD
Škoda Octavia Combi '01 2.0 85kW
Škoda Octavia Combi '01 2.0 85kW
- Julius57
- Dalyvis
- PranešimaiCOLON 1646
- UžsiregistravoCOLON 2009 05 26, 22:22
- AutomobilisCOLON Du Lenkeriai
- SkypeCOLON kokonija
- MiestasCOLON Klaipėda
Taip. Bet nors imk mane ir užmušk, bet aš 5w30 ar 10w30 niekada gyvenime nepilsiu...
Dabar jau Bimbalists
- Edd
- Dalyvis
- PranešimaiCOLON 590
- SkypeCOLON Edgar___
- MiestasCOLON vln
nu,visi daro kaip jiem patinka,bet as pilu 5w40 300v Motul ziema,ir 15w50 300v motul vasara...aisku cia brangus tepalas,bet ir varikliai pas mane pastoviai brangus... bet draugam patariu 5w40 ir 10w60 Liqui Moly rudieni ir pavasari keistis
- Julius57
- Dalyvis
- PranešimaiCOLON 1646
- SkypeCOLON kokonija
- MiestasCOLON Klaipėda
Matyt aš senų pažiūrį ir pasitikiu tik Mobil ir Castrol tepalais, dar iš bėdos Total. o tie visi Liqui moly, motec ir visi kiti tai hujne kažkokia...
Dabar jau Bimbalists
- Edd
- Dalyvis
- PranešimaiCOLON 590
- SkypeCOLON Edgar___
- MiestasCOLON vln
Tai va Liqui Moly 5litrai kainuoja 100lt,o mobil 60lt... ta pati mobila pila lietuvoja,del to man nepatinka jie,o castrolas labai dega,isardai motora ir labai daug nuosedu,variklis tamsus darosi viduja... tie visi motecai,isvis negalima tokius tepalus pilt,dar negalima pilt tepalu,kurie parsiduoda Maximoi,Senukose..ten podjobke,o ne tepalas. total gal ir nieko,nors cia daug priklauso nuo pacio varklio..ar jis spizynis,ar aliuminis,varikliai skirtingu karstumu,pvz pas mitsuba didelis radiatorius ir labai daznai dirba ventiliatorius,pas honda jis 2gubai mazesnis..pats variklis hondos ne taip kaista,reiskia tepalai jam tinka 5w40..mitsubai netinka.. vel gi daug priklauso nuo pravazioto km,kuo daugiau tu vazineji,tuo daugiau visi reikami tarpeliai variklija dideja,reiskia tu tuos tarpelius turi kompenciot su tepalo klampumu..aisku niekad neatspesi ka pile savininkas pries tave,jei jis suda pile,tai jau tau geri tepalai nepadesJulius57 rašėCOLONMatyt aš senų pažiūrį ir pasitikiu tik Mobil ir Castrol tepalais, dar iš bėdos Total. o tie visi Liqui moly, motec ir visi kiti tai hujne kažkokia...
nu zodziu,sitoj temoi norejau parodit,kad tepalas 5w40 tinka musu ziemai iki -40 laipsniu,bet vasarai jau netinka,laipsniais parodita tik +20,o pas mus buvo ir +30
- Julius57
- Dalyvis
- PranešimaiCOLON 1646
- SkypeCOLON kokonija
- MiestasCOLON Klaipėda
Sorry seni, bet aš Mobila naudojau kai sportavau 5w50, jo litras kainavo 36lt, lentynoje, iš po stalo biški pigiau gaudavosi, tai 5 litrai biški brangiau kainavo nei 100lt.Edd rašėCOLONTai va Liqui Moly 5litrai kainuoja 100lt,o mobil 60lt... ta pati mobila pila lietuvoja,del to man nepatinka jie,o castrolas labai dega,isardai motora ir labai daug nuosedu,variklis tamsus darosi viduja... tie visi motecai,isvis negalima tokius tepalus pilt,dar negalima pilt tepalu,kurie parsiduoda Maximoi,Senukose..ten podjobke,o ne tepalas. total gal ir nieko,nors cia daug priklauso nuo pacio varklio..ar jis spizynis,ar aliuminis,varikliai skirtingu karstumu,pvz pas mitsuba didelis radiatorius ir labai daznai dirba ventiliatorius,pas honda jis 2gubai mazesnis..pats variklis hondos ne taip kaista,reiskia tepalai jam tinka 5w40..mitsubai netinka.. vel gi daug priklauso nuo pravazioto km,kuo daugiau tu vazineji,tuo daugiau visi reikami tarpeliai variklija dideja,reiskia tu tuos tarpelius turi kompenciot su tepalo klampumu..aisku niekad neatspesi ka pile savininkas pries tave,jei jis suda pile,tai jau tau geri tepalai nepadesJulius57 rašėCOLONMatyt aš senų pažiūrį ir pasitikiu tik Mobil ir Castrol tepalais, dar iš bėdos Total. o tie visi Liqui moly, motec ir visi kiti tai hujne kažkokia...
nu zodziu,sitoj temoi norejau parodit,kad tepalas 5w40 tinka musu ziemai iki -40 laipsniu,bet vasarai jau netinka,laipsniais parodita tik +20,o pas mus buvo ir +30
Viską aš suprantu, tiesiog kiekvienas mes turim savo teoriją,
p.s. dar pamiršau Xado tepalus, jie irgi geri
Dabar jau Bimbalists
- Edd
- Dalyvis
- PranešimaiCOLON 590
- SkypeCOLON Edgar___
- MiestasCOLON vln
Sorry seni, bet aš Mobila naudojau kai sportavau 5w50, jo litras kainavo 36lt, lentynoje, iš po stalo biški pigiau gaudavosi, tai 5 litrai biški brangiau kainavo nei 100lt.
p.s. dar pamiršau Xado tepalus, jie irgi geri [/quote]
ir pasakik kad kai sportavai tau nebuvai indeklu prasukes?
p.s. dar pamiršau Xado tepalus, jie irgi geri [/quote]
ir pasakik kad kai sportavai tau nebuvai indeklu prasukes?
- redline
- Dalyvis
- PranešimaiCOLON 3064
- UžsiregistravoCOLON 2008 01 01, 18:08
- AutomobilisCOLON ASX
- MiestasCOLON Kaunas/Norway
- CONTACTCOLON
ir pasakik kad kai sportavai tau nebuvai indeklu prasukes? [/quote]Edd rašėCOLONSorry seni, bet aš Mobila naudojau kai sportavau 5w50, jo litras kainavo 36lt, lentynoje, iš po stalo biški pigiau gaudavosi, tai 5 litrai biški brangiau kainavo nei 100lt.
Buvo - nebuvo, koks skirtumas, bet tikrai ne nuo Mobil alyvos jei ir prasuko. Seip jei ka Mobil veza is Suomijos, nzn kas ka pilsto rusiuose, bet normalu Mobila Markevicius ir ko veza is Suomijos.
Mitsubishi ASX 2014 m. 116 Ag.
Mitsubishi Carisma 1997 m. 115 Ag.
Mitsubishi Outlander II 2008 m. 136 Ag. Sold
Mitsubishi Lancer Wagon 2003 m. 98 Ag. Sold
Mitsubishi Carisma 1997 m. 115 Ag.
Mitsubishi Outlander II 2008 m. 136 Ag. Sold
Mitsubishi Lancer Wagon 2003 m. 98 Ag. Sold
-
- Dalyvis
- PranešimaiCOLON 3563
- UžsiregistravoCOLON 2006 11 10, 10:25
- AutomobilisCOLON Nissan Silvia s14
- MiestasCOLON Vilnius/Pashilai
- CONTACTCOLON
praktiskai tiem kas nori visus metus su vienais tepalais pravaziuot reiktu pilt 10w40 ar 10w30. O kas turi piniga ir ale sportini varikli, kuri tausoja, tai ir keicia du kart i metusskirmukz rašėCOLONnesuprantu ka si lentele reiskia???
I'm So JDM thAt JAPAN wants ME BAcK !
Турбина это такая улитка ... но сука очень быстрая!
- Dzhedaj
- Garbės narys
- PranešimaiCOLON 15290
- UžsiregistravoCOLON 2004 08 12, 03:00
- AutomobilisCOLON Hyundai i30N Performance
- SkypeCOLON dzhedajus
- MiestasCOLON Kaunas
Kaip čia dabar išeina pagal šitą lentelę, kad 5W50 ir 5W40 viršutinė riba vienoda. Nors realiai jų klampumas ir tepimo savybės skiriasi būtent prie aukštų temperatūrų.
Man kažkaip tas bandymas rinktis tepalus pagal tai, ar vasarą bus 20 ar 30 laipsnių atrodo keistokai. Variklio temperatūra taip ar taip bus vienodai aukšta. Žiemą - kitas reikalas, variklį užvedinėsi prie -20 ar -30 jau turi įtakos tepalo klampumas.
Man kažkaip tas bandymas rinktis tepalus pagal tai, ar vasarą bus 20 ar 30 laipsnių atrodo keistokai. Variklio temperatūra taip ar taip bus vienodai aukšta. Žiemą - kitas reikalas, variklį užvedinėsi prie -20 ar -30 jau turi įtakos tepalo klampumas.
'92 Colt GTI
'94 Galant V6 4x4
'01 Galant V6 Avance
...
Hyundai i30N Performance
'94 Galant V6 4x4
'01 Galant V6 Avance
...
Hyundai i30N Performance
-
- Dalyvis
- PranešimaiCOLON 3563
- UžsiregistravoCOLON 2006 11 10, 10:25
- AutomobilisCOLON Nissan Silvia s14
- MiestasCOLON Vilnius/Pashilai
- CONTACTCOLON
nu tai pirmas skaicius ta ir parodo klampuma prie 18 laipsniu. tai automatiskai jei minusas tai keiciasi tas klampumas atitinkamai. ciuju kazkas tokio.
I'm So JDM thAt JAPAN wants ME BAcK !
- Julius57
- Dalyvis
- PranešimaiCOLON 1646
- SkypeCOLON kokonija
- MiestasCOLON Klaipėda
ir pasakik kad kai sportavai tau nebuvai indeklu prasukes? [/quote]Edd rašėCOLONSorry seni, bet aš Mobila naudojau kai sportavau 5w50, jo litras kainavo 36lt, lentynoje, iš po stalo biški pigiau gaudavosi, tai 5 litrai biški brangiau kainavo nei 100lt.
Indeklus tik viena kart prasuko, bet kai 9k rpm sukom.
Mobil nė karto manes nera apvyle. O kiti ir Motec`u džiaugiasi. Kiekvienas šiena ravi savaip
Dabar jau Bimbalists
- DruZhBA
- Prezidentas
- PranešimaiCOLON 2238
- UžsiregistravoCOLON 2008 10 02, 18:40
- AutomobilisCOLON BMW F10, 528i, 3000cc, L6, 190kW
- MiestasCOLON Vilnius
varčiau apie tepalus vgtu pagrindinėje bibliotekoje storą knygą, ir visko nepapasakosiu, bet tepalai ne tik pagal aplinkos temperatūrą skirstomi, o ir pagal automobilius, važiavimo būdą- ekonomišką ar sportišką ir pan. Taip pat ką turi tepalas daryti variklyje ir tai ne vien tepimas, o ir valymas, apsauga nuo korozijos
Eclipse GS 1g 94m Parduotas
Šeimyninis Mitsubishi Grandis 2400cc, 121 kw, 04metų vyšnia.
BMW F10, 528i, 3000cc, L6, 190kW, juodas bumeris
Šeimyninis Mitsubishi Grandis 2400cc, 121 kw, 04metų vyšnia.
BMW F10, 528i, 3000cc, L6, 190kW, juodas bumeris